Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμιλι Μπλαντ: «Όλες θα έπρεπε να φορούν παπούτσια χωρίς τακούνι»

Έμιλι Μπλαντ: «Όλες θα έπρεπε να φορούν παπούτσια χωρίς τακούνι»

Σεισμό έχει προκαλέσει στις Κάννες το θέμα των ψηλοτάκουνων παπουτσιών.Την ώρα που γνωστοί παραγωγοί και σκηνοθέτες δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν προβολές λόγω ίσιων παπουτσιών, ηθοποιοί τρολάρουν την πολιτική του Φεστιβάλ Καννών εξαπολύοντας τα πυρά τους. Eξαγριωμένη και η βρετανίδα ηθοποιός Έμιλι Μπλαντ με τον «κανονισμό» που έχει πάρει τη μορφή σκανδάλου, και έχει καταδικαστεί από καλλιτέχνες, […]

Σεισμό έχει προκαλέσει στις Κάννες το θέμα των ψηλοτάκουνων παπουτσιών.Την ώρα που γνωστοί παραγωγοί και σκηνοθέτες δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν προβολές λόγω ίσιων παπουτσιών, ηθοποιοί τρολάρουν την πολιτική του Φεστιβάλ Καννών εξαπολύοντας τα πυρά τους.

Eξαγριωμένη και η βρετανίδα ηθοποιός Έμιλι Μπλαντ με τον «κανονισμό» που έχει πάρει τη μορφή σκανδάλου, και έχει καταδικαστεί από καλλιτέχνες, με την παραγωγό Βαλέρια Ρίχτερ, να τρώει «πόρτα» επειδή λόγω ακρωτηριασμένου φορούσε ίσια παπούτσια.

Ανάμεσα στα «θύματα» της πολιτικής αυτής και σύζυγος σκηνοθέτη, αλλά και πολλά μέλη κινηματογραφικών ταινιών. Η Μπλαντ που περπάτησε στο κόκκινο χαλί για την ταινία «Sicario», στην οποία και πρωταγωνιστεί, όπως αναφέρει δεν πίστευε στα αυτιά της ακούγοντας τους κανονισμούς περί ψηλοτάκουνων παπουτσιών.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι θα έπρεπε να φοράμε ίσια παπούτσια», δήλωσε, ενώ ο σκηνοθέτης της ταινίας «Sicario», Ντένις Βιλνέβ , αστειεύτηκε λέγοντας: «Τόσο η Έμιλι όσο και ο συμπρωταγωνιστής της Μπενίσιο ντελ Τόρο θα χαρίζουν ψηλοτάκουνα στην πρεμιέρα της ταινίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Και τα λόγια αυτά έρχονται μετά από άρθρο στο περιοδικό Screen Daily που ισχυρίστηκε ότι γυναίκες γύρω στα 50 έτη δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ταινία «Κάρολ» με την Κέιτ Μπλάνσετ, γιατί… τα τακούνια τους δεν ήταν αρκετά ψηλά. Μετά την κατακραυγή ,το Φεστιβάλ ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται συγκεκριμένος κανονισμός για τα ψηλά παπούτσια.

Ο πρόεδρος Τιερί Φορμό σε σχόλιό του στο Twitter ανέφερε ότι είναι «άτοπη» η ιδέα που θέλει τις γυναίκες να φορούν ψηλοτάκουνα στο κόκκινο χαλί.

Αρχικά, όμως, είχε ειπωθεί ότι είναι «υποχρεωτικό για όλες τις γυναίκες να φορούν ψηλά τακούνια» Ανάμεσα σε εκείνους που διαμαρτύρονται για τον κανονισμό αυτό και η γυναίκα του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ ,Asif Kapadia, την οποία σταμάτησαν επειδή δεν φορούσε ψηλά τακούνια.

Σκηνοθέτες όπως η Nicola Mills, μια από τις ιδρύτριες του δικτύου Film Fatales, μίλησε για έναν «γελοίο κανόνα σε πολλά επίπεδα, που θίγει την ελευθερία της έκφρασης και την ισότητα».

Ο σάλος αυτός γύρω από τα τακούνια «ήρθε» τη χρονιά που οι διοργανωτές του Φεστιβάλ έχουν καταστήσει σαφή την πρόθεσή τους να προωθούν ισάξια τις γυναίκες με τους άντρες στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία «Standing Tall», που άνοιξε την αυλαία του Φεστιβάλ, ήταν η πρώτη μετά από 28 – περίπου – χρόνια της οποίας η σκηνοθεσία έφερε γυναικείο «άρωμα».

Τις φωνές τους υπέρ της ισότητας των γυναικών ενώνουν και οι ισχυρές κυρίες της έβδομης τέχνης Σάλμα Χάγιεκ, Κέιτ Μπλάνσετ και Ιζαμπέλα Ροσελίνι, μιλώντας για μεροληψία από μέρους της κινηματογραφικής βιομηχανίας και για ανάγκη κατανόησης της θέσης της γυναίκας.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024