Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαπαβίτσας: Εντός μηνών η ανάκαμψη αν πάμε στη δραχμή

Λαπαβίτσας: Εντός μηνών η ανάκαμψη αν πάμε στη δραχμή

Μέσα σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα ανακάμψει σε περίπτωση που πάει στη δραχμή, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Press Project.

Μέσα σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα ανακάμψει σε περίπτωση που πάει στη δραχμή, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Press Project.

«Οι εκτιμήσεις είναι ότι το νέο νόμισμα θα σταθεροποιηθεί σε μια κατάσταση 15 με 20% κάτω από την ισοτιμία του 1 προς 1.

» Στην αρχική περίοδο όταν θα έχουμε βαθύτερη υποτίμηση εκεί θα υπάρχει, θα χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα που θα προστατεύσουν και την οικονομία και τον τόπο, εβδομάδων ή λίγων μηνών, δυο μήνες, τρεις μήνες, όπου θα γίνει αυτή η προσαρμογή. Εκεί η ευθύνη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και της Αριστεράς γενικότερα είναι να εξασφαλίσει πόρους κονδύλια για την υπεράσπιση του νομίσματος» τόνισε.

Όπως υποστήριξε, η προοπτική ότι τις εβδομάδες αμέσως μετά την υποτίμηση ακόμα και αν αυτή φθάσει στο 50% «θα γεμίσουμε από ανθρώπους που θα έρθουν άρον άρον με βαλίτσες, έτοιμοι να στείλουν τα λεφτά τους», του φαίνεται «άκρως απίθανη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024