Οδηγοί ταξί συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων επειδή είχαν «πειράξει» τις ταμειακές μηχανές και τα ταξίμετρα των οχημάτων τους.
Οδηγοί ταξί συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων επειδή είχαν «πειράξει» τις ταμειακές μηχανές και τα ταξίμετρα των οχημάτων τους.
Οι οδηγοί εντοπίστηκαν στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στον Πειραιά και το Περιστέρι και διαπιστώθηκε ότι οι οκτώ από αυτούς είχαν επέμβει στο ταξίμετρο με σκοπό την πλασματική αύξηση της αξίας της διαδρομής. Το ίδιο είχαν κάνει και στην ταμειακή μηχανή, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση αποδείξεων.
Αλλος ένας οδηγός μετέφερε επιβάτες, άγνωστους μεταξύ τους, πραγματοποιώντας πολλαπλή μίσθωση από διαφορετικά σημεία της Αττικής προς την Αργολίδα, όπου έχει την έδρα του.
Με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (υπουργείο Οικονομικών/Διεύθυνση Ελέγχων, ΔΟΥ, Γενική Γραμματεία Εμπορίου/Διεύθυνση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).