Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Βατικανό αναμένεται να δεχθεί τελικά τον νέο πρέσβη της Γαλλίας

Το Βατικανό αναμένεται να δεχθεί τελικά τον νέο πρέσβη της Γαλλίας

To Βατικανό πρόκειται τελικά να δεχθεί, όπως όλα δείχνουν, τον νέο πρέσβη της Γαλλίας στην Αγία Έδρα, μετά από σειρά αντιδράσεων που συνδέονταν με την σεξουαλική του ταυτότητα, όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

To Βατικανό πρόκειται τελικά να δεχθεί, όπως όλα δείχνουν, τον νέο πρέσβη της Γαλλίας στην Αγία Έδρα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το μπλόκο του Βατικανού επειδή ο Λοράν Στεφανίνι είναι ομοφυλόφιλος, γράφουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Γάλλος διπλωμάτης ιταλικής καταγωγής Λοράν Στεφανινί είχε επιλεγεί πριν από τέσσερις μήνες από την γαλλική κυβέρνηση ως νέος πρέσβης στο Βατικανό, αλλά η Αγία Έδρα είχε αφήσει να διαρρεύσει η δυσαρέσκειά της και δεν είχε κάνει δεκτά, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, τα διαπιστευτήριά του.

Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του γαλλικού και ιταλικού τύπου, η στάση αυτή σχετίζεται με την σεξουαλική ταυτότητα του Στεφανινί και με το ότι δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, δεδομένης και της στάσης του Πάπα Φραγκίσκου στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και των προσωπικών ελευθεριών. Λ

ίγο μετά την εκλογή του, ο ποντίφικάς, επιστρέφοντας από ταξίδι στην Βραζιλία, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν άνθρωπο, αν είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά τον Κύριο με καλή θέληση;».

Η εφημερίδα της Ρώμης, Il Messaggero, θεωρεί ότι το Παρίσι και η Αγία Έδρα «αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα» και πως επίκειται η επίσημη ανάληψη καθηκόντων του Στεφανινί.

Καθοριστικό ρόλο, θεωρείται ότι έπαιξαν και συγκεκριμένες διαλλακτικές κινήσεις από μέρους της γαλλικής κυβέρνησης και του ίδιου του Φρανσουά Ολάντ: ο γάλλος πρόεδρος απένειμε, στην Κούβα, το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον καθολικό καρδινάλιο Ορτέγκα, ο υπουργός εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς επισκέφθηκε τον καθεδρικό ναό της Ρενς, όπου εγκαινίασε μια σειρά από νέα βιτρό, ενώ την Κυριακή θα παρευρεθεί στο Βατικανό ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο Στεφανινί, τις περασμένες εβδομάδες συναντήθηκε με τον ποντίφικα, με τον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε μακρά και αναλυτική συνομιλία σε εγκάρδιο κλίμα. Πριν από την λήξη της συνάντησης, ο γάλλος διπλωμάτης και ο αργεντινός Πάπας φέρονται να συμπροσευχήθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024