Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο γνωστή γαλλίδα πρώην υπουργός για... ακριβά μαντίλια

Στο στόχαστρο γνωστή γαλλίδα πρώην υπουργός για… ακριβά μαντίλια

«Πολιτική συνωμοσία» στο κόμμα της βλέπει η Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο για έξοδα του υπουργείου της την περίοδο 2007 - 2010. Κρατικοί ελεγκτές αρνήθηκαν να δικαιολογήσουν τις ύψους 190.000 ευρώ δαπάνες του υπουργείου της στη διάρκεια της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί.

«Πολιτική συνωμοσία» στο κόμμα της βλέπει η Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο για έξοδα του υπουργείου της την περίοδο 2007 – 2010.

Κρατικοί ελεγκτές αρνήθηκαν να δικαιολογήσουν τις ύψους 190.000 ευρώ δαπάνες του υπουργείου της στη διάρκεια της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ότι δαπάνες ύψους περίπου 9.000 ευρώ -από αυτές που απερρίφθησαν- αφορούσαν «δεξιώσεις και παρουσιάσεις» και περιλάμβαναν «ακριβά ρούχα», καθώς και γεύματα, ποτά, γλυκά, εφημερίδες και φαρμακευτικά προϊόντα.

Μάλιστα, η εφημερίδα Le Point ανέφερε ότι στα ακριβά ρούχα περιλαμβάνονταν και μαντίλια Hermès.

Οι ελεγκτές του κράτους εκτίμησαν ότι δεν κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τα έξοδα.

Η γαλλική νομοθεσία ορίζει ότι αυτός που είναι υπεύθυνος για τα λογιστικά βιβλία του υπουργείου θα κληθεί να πληρώσει τον… λογαριασμό.

Η Ντατί, ευρωβουλευτής πλέον με το κόμμα του Σαρκοζί UMP, υπερασπίστηκε τις δαπάνες, λέγοντας ότι είναι συνηθισμένη πρακτική η αγορά δώρων για ξένους διπλωμάτες.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνήθηκε, επίσης, να δικαιολογήσει δαπάνες ύψους 180.000 ευρώ που αφορούσαν την επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου.

Η Ντατί αρνείται τις κατηγορίες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν της χρηματοδότησε ποτέ τα προσωπικά μου έξοδα, ούτε μου αγόρασε κάποιο ρούχο.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο iTele, δήλωσε ότι υπάρχει πολιτική συνωμοσία εναντίον της. Μάλιστα, η Ντατί, είπε ότι έχει πέσει θύμα ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων στους κόλπους του κόμματός της και ότι παραπονέθηκε στον Νικολά Σαρκοζί.

Η Ντατί υπήρξε η πρώτη μουσουλμάνα υπουργός στην ιστορία της Γαλλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024