Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Να δούμε αν σύσσωμη η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσει την ιθαγένεια

Γεννηματά: Να δούμε αν σύσσωμη η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσει την ιθαγένεια

Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων που προτείνονται για την ιθαγένεια περιλαμβάνονταν σχεδόν αυτούσιες στο σχέδιο νόμου που προωθήθηκε, μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπενθυμίζει η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία».

Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων που προτείνονται στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια περιλαμβάνονταν σχεδόν αυτούσιες στο σχέδιο νόμου που προωθήθηκε, μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπενθυμίζει η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία».

Στην ίδια ανακοίνωση η κ. Γενημματά αναφέρει ακόμα:

«Το ΠΑΣΟΚ πρώτο έθεσε στην πολιτική ατζέντα το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά.

» Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ανέδειξε το θέμα και προχώρησε άμεσα, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, στην ψήφιση του νόμου 3838/10.

» Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων που προτείνονται σήμερα περιλαμβάνονταν σχεδόν αυτούσιες στο Σ/Ν που προωθήθηκε, μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ και η κτήση ιθαγένειας με την εγγραφή στο δημοτικό ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ.

» Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχουν υποχρέωση να απομονώσουν όσους έχυσαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά την δημόσια διαβούλευση του νόμου 3838/10 αλλά και με την κατάθεση προτάσεων νόμου για την κατάργηση των σχετικών διατάξεων τον Ιούλιο του 2012.

» Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί για την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο.

» Εκεί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024