Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοινές ασκήσεις Ρωσίας και Κίνας στην ανατολική Μεσόγειο

Κοινές ασκήσεις Ρωσίας και Κίνας στην ανατολική Μεσόγειο

Την πρώτη «απόβασή» του στην ανατολική Μεσόγειο κάνει το κινεζικό Ναυτικό, πραγματοποιώντας κοινά γυμνάσια με τις ρωσικές δυνάμεις. Οι ασκήσεις είναι μεν σχετικά περιορισμένης έκτασης αλλά δείχνουν τον ενισχυόμενο βαθμό συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας.

Την πρώτη «απόβασή» του στην ανατολική Μεσόγειο κάνει το κινεζικό Ναυτικό, πραγματοποιώντας κοινά γυμνάσια με τις ρωσικές δυνάμεις. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Οι ασκήσεις είναι μεν σχετικά περιορισμένης έκτασης αλλά δείχνουν τον ενισχυόμενο βαθμό συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας.

Η Κίνα συμμετέχει με δύο φρεγάτες και ένα σκάφος ανεφοδιασμού, τα οποία νωρίτερα είχαν βρεθεί στο Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας. Συνολικά, οι ασκήσεις εμπλέκουν έντεκα σκάφη.

Πρόκειται, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, για την πρώτη φορά που κινεζικά πλοία συμμετέχουν σε ασκήσεις τόσο μακριά από τις κινεζικές ακτές

Τα γυμνάσια επικεντρώνονται σε ασκήσεις ασφάλειας, ανεφοδιασμού στη θάλασσα, αποστολές συνοδείας αλλά και ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024