«Θα μου λείψουν τα πάντα από τη Λίβερπουλ» είπε ο Τζέραρντ
Το τελευταίο του ματς με την φανέλα της Λίβερπουλ μπροστά στο κοινό της ομάδας δίνει το Σάββατο στο «Άνφιλντ» ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο εμβληματικός αρχηγός των «κόκκινων» πρόκειται να αποθεωθεί από τους οπαδούς στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, καθώς από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα με τους Λος Αντζελες Γκάλαξι. Σε φορτισμένο κλίμα ο 34χρονος σταρ παραχώρησε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ήταν άκρως συγκινημένος και δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέβασε το κεφάλι.
Το τελευταίο του ματς με την φανέλα της Λίβερπουλ μπροστά στο κοινό της ομάδας δίνει το Σάββατο στο «Άνφιλντ» ο Στίβεν Τζέραρντ.
Ο εμβληματικός αρχηγός των «κόκκινων» πρόκειται να αποθεωθεί από τους οπαδούς στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, καθώς από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα με τους Λος Αντζελες Γκάλαξι.
Σε φορτισμένο κλίμα ο 34χρονος σταρ παραχώρησε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ήταν άκρως συγκινημένος και δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέβασε το κεφάλι.
Ο Τζέραρντ ευχαρίστησε όλους τους προπονητές που συνεργάστηκε, από τον Ζεράρ Ουγιέ μέχρι τον Ράφα Μπενίτεθ, «έπλεξε το εγκώμιο» του Μπρένταν Ρότζερς, προέτρεψε τον Ραχίμ Στέρλινγκ να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ενώ χαρακτήρισε σπουδαίο άνθρωπο και παίκτη τον Τιερί Ανρί.
«Ο Ραχίμ δεν θα έχει την ευκαιρία να βελτιωθεί ως παίκτης με καλύτερο προπονητή από τον Μπρένταν. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ. Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ. Η συμβουλή μου προς τον Ραχίμ είναι η ακόλουθη: ”Χρειάζεται έναν προπονητή που θα τον πιστέψει και θα τον βοηθήσει προπονητικά”. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερος από τον Μπρένταν Ρότζερς για να το κάνει».
Αναφερόμενος στον προπονητή της Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ μόνο καλά λόγια είχε να πει: «Είναι ένας φανταστικός προπονητής ως προς τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι αυτοί οι νεαροί παίκτες τα θέλουν όλα πολύ γρήγορα. Πολλοί επιλέγουν να μεταβούν σε άλλο σύλλογο, όπου απλά “αλλάζουν το νούμερο στην φανέλα τους” και μέχρι εκεί».
Μετά από 17 χρόνια καριέρας στην ομάδα του «Μερσεϊσάιντ» ο Τζέραρντ γνώρισε και συνεργάστηκε με αρκετούς προπονητές. Δεν ξέχασε κανέναν και τους ευχαρίστησε όλους. Τον Ζεράρ Ουγιέ, τον Κένι Νταλγκλίς, τον Ρόι Χόντζσον, τον Ράφα Μπενίτες. Έκανε, όμως, ιδιαίτερη μνεία, για το νυν τεχνικό των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς: «Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Μπρένταν στο ζενίθ της καριέρας μου. Θεωρώ ότι μαζί θα είχαμε κατακτήσει περισσότερους τίτλους», είπε χαρακτηριστικά ο Άγγλος άσσος και συνέχισε:
«Μου φέρθηκε άψογα, όπως και στην υπόλοιπη ομάδα και στους νεαρούς παίκτες. Εάν το αξίζουν ο Μπρένταν έχει αποδείξει πως θα τους δώσει την ευκαιρία, αλλά πάνω από όλα επαναλαμβάνω, πρέπει να είναι ιδιαίτερα καλοί σε αυτό που κάνουν».
Γνωρίζει πολύ καλά ότι στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας θα αποθεωθεί από τον κόσμο: «Πραγματικά ανυπομονώ για το παιχνίδι. Θέλω να τελειώσω με μια καλή εμφάνιση. Είμαι υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει εδώ. Μεγάλωσα με όνειρο να παίξω για την Λίβερπουλ έστω και για μία φορά. Αυτήν την σεζόν δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, αλλά υπάρχει σπουδαίο κράμα παικτών, ένα σύνολο με εξαιρετικές δυνατότητες», είπε ο «κάπτεν» της ομάδας, ο οποίος δεν έκρυψε τα συναισθήματά του: «Θα μου λείψουν τα πάντα από τη Λίβερπουλ. Ο στόχος μου είναι να παραμείνω δυνατός και να μην κλάψω. Αισθάνομαι κάπως άβολα απέναντι στους συμπαίκτες μου, διότι τον τελευταίο καιρό όλα τα φώτα έχουν πέσει επάνω μου. Αυτό ποτέ δεν με ενδιέφερε. Δεν με ενδιέφερε να παίρνω εγώ τη δόξα, αλλά μόνο η ομάδα μου. Κάθε λεπτό που αγωνιζόμουν το έκανα για τη Λίβερπουλ, για τον κόσμο. Πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο».
Τι δεν ξεχάσει ποτέ; «Γράψαμε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη. Για μένα ήταν το καλύτερο βράδυ στην καριέρα μου. Ήμουν ο πιο υπερήφανος άνθρωπος στον πλανήτη και θέλω να πω ότι ο Μπενίτεθ με βελτίωσε πάρα πολύ σαν ποδοσφαιριστή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Ισπανία-Βέλγιο για το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442