Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεπάλ: Έρευνες για επιζώντες του νέου σεισμού - αγνοείται ελικόπτερο των ΗΠΑ

Νεπάλ: Έρευνες για επιζώντες του νέου σεισμού – αγνοείται ελικόπτερο των ΗΠΑ

Τα συνεργεία στο Νεπάλ άρχισαν ξανά, λίγες εβδομάδες μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό, τις έρευνες για επιζώντες από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 66 άτομα. Παράλληλα, χάθηκαν τα ίχνη ελικόπτερου με αμερικανούς πεζοναύτες που συμμετείχαν στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στα ανατολικά της χώρας.

Τα συνεργεία στο Νεπάλ άρχισαν ξανά, λίγες εβδομάδες μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό, τις έρευνες για επιζώντες από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 66 άτομα.

Παράλληλα, χάθηκαν τα ίχνη ελικόπτερου με αμερικανούς πεζοναύτες που συμμετείχαν στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στα ανατολικά της χώρας. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν έξι αμερικανοί στρατιώτες και δύο νεπαλέζοι, επιχειρούσε κοντά στο Τσαρικότ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Το νεπαλέζικο υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι δυνάμεις του χτενίζουν από αέρος την περιοχή για να εντοπίσουν το ελικόπτερο. Από την Ουάσινγκτον, το αμερικανικό Πεντάγωνο σημείωσε πως δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για συντριβή και ανέφερε ότι ινδικό ελικόπτερο που βρισκόταν στην περιοχή είχε πιάσει στον ασύρματο συνομιλίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στα καύσιμα.

Οι Νεπαλέζοι κοιμήθηκαν ξανά έξω από τα σπίτια τους, φοβούμενοι τους μετασεισμούς από το νέο χτύπημα της Τρίτης. Ο νέος σεισμός είχε επίκεντρο πιο κοντά στα Ιμαλάια και προκάλεσε κατολισθήσεις που απέκλεισαν αρκετά ορεινά χωριά σε διάφορες περιφέρειες.

Τα περισσότερα από τα θύματα του νέου σεισμού, τα οποία μόνο στο Νεπάλ φτάνουν τα 66 σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρεια Ντολάχα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Ο νέος σεισμός, που προκάλεσε πανικό μέχρι και στο Νέο Δελχί, στοίχισε επίσης τη ζωή σε 16 άτομα στην Ινδία και σε ένα στο Θιβέτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024