Εκ νέου συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εντατικοποιούνται οι διεργασίες για την επίτευξη συμφωνίας, την οποία η κυβέρνηση προσδοκά έως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση, αλλά και θέματα των ιδιωτικοποιήσεων όπως αυτή του ΟΛΠ, με το βλέμμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπει με καλό μάτι τέτοιες παραχωρήσεις.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο της Τρίτης ο πρωθυπουργός σημείωσε στην εισήγησή του ότι το Eurogroup της 11ης Μαΐου «κατέγραψε τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις» και επεσήμανε ότι «η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ής του Φλεβάρη».

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσίπρας, «έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς τη πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης» και υπογράμμισε:

«Τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει «να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Να προστατέψουμε τη λαϊκή οικογένεια που πέντε χρόνια τώρα λεηλατήθηκε από την ατελέσφορη λιτότητα του μνημονίου» και συμπλήρωσε: «Διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας».

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι δεν αποτέλεσε θέμα συζήτησης ούτε ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ούτε εκλογών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας