
Στα 74,37 δισ. ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ELA
Αύξηση κατά 8,6% εμφάνισε τον Απρίλιο, έναντι του προηγούμενου μήνα, η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό της ΤτΕ (ELA), καθώς συνεχίστηκαν οι εκροές καταθέσεων, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό της ΤτΕ (ELA) σημείωσε αύξηση 8,6% τον Απρίλιο, καθώς συνεχίστηκαν οι εκροές καταθέσεων, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας την Τετάρτη.
Η χρηματοδότηση μέσω του ELA, με υψηλότερο κόστος σε σχέση με την απ’ ευθείας άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ, ανήλθε στα 74,37 δισ. ευρώ τον Απρίλιο από τα 68,51 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442