
Bloomberg: Μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα
Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα για το 2015, προκειμένου να καλύψει τον ελάχιστο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1%, υποστηρίζοντας ότι χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή, η Ελλάδα θα εμφανίσει φέτος πρωτογενές έλλειμμα 0,5%, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η ίδια πηγή που επικαλείται το πρακτορείο θέλει τους δανειστές ανυποχώρητους σε ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακά.
Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα για το 2015, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg φαίνονται ανυποχώρητοι σε ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακά.
Σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση των συνομιλιών αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μέσω πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων έως το τέλος του 2015 για να καλύψει τον ελάχιστο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1% που θέτουν οι δανειστές.
Όπως αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έτος με πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ.
Δεύτερος αξιωματούχος που μετέχει στις συνομιλίες δήλωσε στο Bloomberg πως διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και θεσμών υπάρχουν ακόμα στα ζητήματα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στις περικοπές των συντάξεων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην αγορά εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442