Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΟΣΑ: Στα ύψη η επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρά άτομα

ΟΟΣΑ: Στα ύψη η επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρά άτομα

Η Ελλάδα διαθέτει από τους λιγότερο αυστηρούς κανόνες στην προβολή και διάθεση αλκοολούχων ποτών, όπως προκύπτει από έρευνα ο ΟΟΣΑ. Στην Ελλάδα επιτρέπονται οι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών, η τοποθέτησή τους για διαφημιστικούς λόγους, αλλά και οι χορηγίες από εταιρείες που διαθέτουν σχετικά προϊόντα, χωρίς την ίδια στιγμή να απευθύνονται προειδοποιήσεις για το ότι τα προϊόντα είναι βλαπτικά για την υγεία.

Η Ελλάδα διαθέτει από τους λιγότερο αυστηρούς κανόνες στην προβολή και διάθεση αλκοολούχων ποτών όπως προκύπτει από έρευνα που έδωσε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, στην Ελλάδα επιτρέπονται οι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών, η τοποθέτησή τους για διαφημιστικούς λόγους, αλλά και οι χορηγίες από εταιρείες που διαθέτουν σχετικά προϊόντα, χωρίς την ίδια στιγμή να απευθύνονται προειδοποιήσεις για το ότι τα προϊόντα είναι βλαπτικά για την υγεία.

Αντιθέτως στη Γαλλία ισχύουν όλα τα παραπάνω, όπως και στη Γερμανία, στην οποία ωστόσο τα αλκοολούχα ποτά δεν φέρουν σήμανση ότι βλάπτουν την υγεία.

Η έρευνα καταγράφει πως η επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ σε νεαρά άτομα, κυρίως γυναίκες, έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες του ΟΟΣΑ: το ποσοστό των παιδιών κάτω των 15 ετών που έχουν μεθύσει τουλάχιστον μια φορά ανήλθε από το 30% στο 43% για τα αγόρια και από 26% έως 41% μεταξύ των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000.

Στην Ελλάδα η επικίνδυνη κατανάλωση αλκοόλ συνίσταται στην υπέρβαση των τριών ποτών την ημέρα για τους άνδρες και των δύο ποτών για τις γυναίκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024