Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ζιλιέτ Μπινός: «Ο Ντεπαρντιέ ήθελε να με σκοτώσει»

Ζιλιέτ Μπινός: «Ο Ντεπαρντιέ ήθελε να με σκοτώσει»

Χωρίς εκνευρισμό θυμάται τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να εξαπολύει τα αιχμηρά του βέλη εναντίον της , και με αφορμή τη νέα της ταινία, «Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία», μιλά για το ρόλο της. Η Ζιλιέτ Μπινός γίνεται και πάλι η μούσα του Ολιβιέ Ασαγιάς, σκηνοθέτη και σεναριογράφου της ταινίας, που κυκλοφορεί από την Πέμπτη στις ελληνικές […]

Χωρίς εκνευρισμό θυμάται τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να εξαπολύει τα αιχμηρά του βέλη εναντίον της , και με αφορμή τη νέα της ταινία, «Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία», μιλά για το ρόλο της. Η Ζιλιέτ Μπινός γίνεται και πάλι η μούσα του Ολιβιέ Ασαγιάς, σκηνοθέτη και σεναριογράφου της ταινίας, που κυκλοφορεί από την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες.

Η γαλλίδα ηθοποιός που πριν λίγο καιρό συμπλήρωσε τα 51 έτη, δεν είναι πλέον η τρομαγμένη νέα που πάλευε για την αποδοχή στις ταινίες «Τρία χρώματα: Η μπλε ταινία» ή «Οι εραστές της γέφυρας». Η σχέση της με το σκηνοθέτη Ολιβιέ Ασαγιάς γυρνά το κοινό πίσω στο παρελθόν.

Τότε που ο Ασαγιάς μαζί με τον Αντρέ Τεσινέ είχε γράψει το σενάριο της ταινίας «Ραντεβού», το 1985, και από τότε είναι φίλος με την Μπινός. «Δεν ξεκίνησα έχοντας κατά νου ότι θα γράψω ένα τρομερό κομμάτι για τη Ζιλιέτ», αναφέρει ο Ασαγιάς στον Guardian. Από την αρχή σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τη Ζιλιέτ όπως είναι, χωρίς να την αλλάξει για το ρόλο. Και αυτό, σημειώνει ο σκηνοθέτης, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Η Μπινός παραδέχεται ότι οι ηθοποιοί της ταινίας έχουν έρθει από διαφορετικούς κόσμους. Η Κρίστεν Στιούαρτ από το εξαιρετικά δημοφιλές Twilight , ενώ η Μπινός απέρριψε την πρόταση για το «Jurassic Park» για να συνεργαστεί με τον κινηματογραφιστή Κριστόφ Κισλόφσκι. «Είναι αλήθεια ότι αποφάσισα να μην πάω στις ΗΠΑ για να μείνω στη Γαλλία.

Η Κρίστεν ξεκίνησε πολύ νωρίς και απογειώθηκε με μια έκρηξη στον εφηβικό κόσμο. Με ενδιέφερε πάντα οι δημοσιογράφοι να αναγνωρίζουν τη δουλειά μου. Με την Κρίστεν έχουμε διαφορετικό παρελθόν, αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο καθένας επιλέγει το δρόμο του και συναντιέται με τον άλλο κάπου στη μέση.» Κάπου στη μέση της ταινίας οι πρωταγωνίστριες κολυμπούν σε μια απομονωμένη ελβετική λίμνη.

Η Μπινός ξεγυμνώνεται και μπαίνει στο νερό χωρίς αναστολές, ενώ η Στιούαρτ είναι πιο επιφυλακτική και δεν αποχωρίζεται το εσώρουχό της. Κυκλοφορεί η άποψη που θελει την ταινία μέσα από τη σκηνή αυτή να συγκρίνει την αφιλτράριστη γαλλική εικόνα με την επιτηδευμένη εκείνη του Χόλιγουντ. Ωστόσο, η Μπινός αναφέρει πως δεν γνώριζαν εάν η Στιούαρτ θα ξεγυμνωνόταν και πως η επιλογή έγινε με αυθορμητισμό. Η «φλόγα» της υποκριτικής Η Ζιλιέτ γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε σε μια μεσοαστή οικογένεια που ενδιαφερόταν για την τέχνη.

Τη μεγαλύτερη αδερφή της, Μαριόν, την κατέκτησε ο κόσμος της φωτογραφίας, η Ζιλιέτ όμως από πολύ μικρή ηλικία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποκριτική. Γνώριζε τι ήθελε, και αισθανόταν ότι δεν της περίσσευε χρόνος για χάσιμο. «Πίστευα στον εαυτό μου, ακόμα κι εάν κανείς δεν πίστευε. Είχα αυτοπεποίθηση. Σιγόκαιγε μέσα μου η ανάγκη να εκφραστώ. Η επιθυμία μου να επιτεθώ», σημειώνει στη συνέντευξή της στον Guardian.

Ολοκληρώνοντας τη δουλειά για την ταινία «Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία» , η Μπινός προχωρά ξανά μπροστά. Το κοινό θα τη δει στην ταινία «Nobody Wants the Night» να διασχίζει με σκυλιά χάσκυ την αρκτική τούνδρα, ενώ πρόσφατα έπαιξε την «Αντιγόνη» στη σκηνή του Λονδίνου, έναν ρόλο που θα επαναλάβει τον Αύγουστο στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Και με τα δύο είδη καλλιτεχνικής έκφρασης είναι δίκαιη χωρίς να τα διαχωρίζει.

«Η μαγεία υπάρχει τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Μου αρέσει να βρίσκομαι μέσα στην παραγωγική διαδικασία. Μου αρέσει να παρατηρώ την προετοιμασία των χεριών και να ετοιμάζεται η ομάδα για γύρισμα. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάζεσαι είναι να βρίσκεσαι με τους άλλους», σημειώνει.

Ο «σκληρός» Ντεπαρντιέ Πριν από μερικά χρόνια ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ με επιθετικό ύφος προς την Μπινός είχε δηλώσει : «Δεν διαθέτει απολύτως τίποτα. Ποιο είναι το μυστικό της; » Όταν η ηθοποιός με χιούμορ ανακαλεί τις δηλώσει του Ντεπαρντιέ αναφέρει: «Ο Ντεπαρντιέ ήθελε να με σκοτώσει , αλλά ζω ακόμα».

Ελισάβετ Σταμοπούλου


entertainment.in.gr

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024