Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θερμή συνάντηση Πατριάρχη – υπουργού Εξωτερικών στο Φανάρι

Θερμή συνάντηση Πατριάρχη – υπουργού Εξωτερικών στο Φανάρι

«Στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης» δήλωσε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο Φανάρι.

«Στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης» δήλωσε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο Φανάρι.

Ο κ. Κοτζιάς επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο το μεσημέρι της Δευτέρας, στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, ενώ θα μετάσχει και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην αποστολή και στο λόγο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έκανε λόγο για «βάλσαμο στην ψύχη των Ελλήνων». Υπογράμμισε το διάλογο που προωθεί το Πατριαρχείο με τόλμη, σύνεση και σοφία, με άλλες Εκκλησίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε να προωθήσει ο υπουργός την «ανάπτυξη καλών σχέσεων με εντιμότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας». Ευχήθηκε επίσης, οι επαφές που θα έχει ο υπουργός στην Τουρκία, να στεφθούν με επιτυχία και πρόσθεσε ότι «στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα». Όπως είπε, «είναι ενίσχυση και ενθάρρυνση για μας, το να έχουμε την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβερνήσεως» είπε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης «έδωσε τη στήριξή του, για τη συνάντηση που θα οργανωθεί το προσεχές φθινόπωρο στην Αθήνα, για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή» είπε ο υπουργός. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την υποστήριξή του και αναφέρθηκε στην «τιμητική πρόσκληση του κ. υπουργού, να συμμετάσχω στη συνάντηση».

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός αναχώρησε για το ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Άγκυρα όπου αύριο, Τρίτη, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024