Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες νεκροί σε ταραχές σε φυλακή στο Ιράκ

Δεκάδες νεκροί σε ταραχές σε φυλακή στο Ιράκ

Πενήντα κρατούμενοι και 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν ταραχές σε μια φυλακή του Ιράκ, ενώ δεκάδες κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας. Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απόδραση διοργανώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Πενήντα κρατούμενοι και 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν ταραχές σε μια φυλακή του Ιράκ, ενώ δεκάδες κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας.

Οι ταραχές ξέσπασαν στην φυλακή αλ Χάλις, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 14 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απόδραση διοργανώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους ευθύνονται για τις δολοφονίες κρατουμένων και αστυνομικών, καθώς και για την απόδραση δεκάδων κρατουμένων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που στηρίζει την οργάνωση δήλωσε ότι ένοπλη, μέλη του ISIS εισέβαλαν στη φυλακή με τη βοήθεια εκρηκτικών, απελευθέρωσαν 30 κρατούμενους και εισέβαλαν στον χώρο όπου κρατούνταν τα όπλα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, στη φυλακή αυτή εκτίουν τις ποινές τους περίπου 300 άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Νωρίτερα, αστυνομική πηγή είχε δηλώσει ότι οι κρατούμενοι άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των δεσμοφυλάκων οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη συμπλοκή.

«Στη συνέχεια οι κρατούμενοι τους επιτέθηκαν, τους πήραν τα όπλα και ξεκίνησαν τις ταραχές, ενώ κατάφεραν να φτάσουν στο οπλοστάσιο της φυλακής» είχε πει η ίδια πηγή.

Οι αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη αλ Χάλις και ερευνούν τα σπίτια αναζητώντας τους δραπέτες, σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024