Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι τραυματίες από φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Έξι τραυματίες από φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, στην πλειονότητά τους σοβαρά με δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι πέντε από τους έξι τραυματίες.

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, στην πλειονότητά τους σοβαρά με δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο και στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί.

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι πέντε από τους έξι τραυματίες. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Θριάσιο».

Η κατάσταση τής υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος.

Άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται, επίσης, διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς, στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αττικόν και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Στο ίδιο Θριάσιο νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας από την έκρηξη, με εγκαύματα μερικού πάχους 20%, και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Με επίσημη ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ τονίζουν ότι τις εργασίες συντήρησης εκτελούσε έμπειρο συνεργείο.

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ, Αγγελος Στράνης, τόνισε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων. «Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δικές μας δυνάμεις» είπε.

Κατά τις πληροφόριες, για τη μεταφορά των τραυματιών δεν επιληφθηκε το ΕΚΑΒ, καθώς τα ΕΛΠΕ διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα.

Την πυρκαγιά αντιμετώπισε κλιμάκιο πυρασφάλειας του διυλιστηρίου, ενώ στο σημείο βρίσκονταν τρία οχήματα της πυροσβεστικής τα οποία μπήκαν στο χώρο για ψύξουν τη δεξαμενή.

Tη λύπη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για το σημερινό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, που προκάλεσε τον τραυματισμό έξι εργαζομένων, εκφράζει, με ανακοίνωση του, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν κλιμάκια Τεχνικών Επιθεωρητών από τα αρμόδια τοπικά τμήματα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), καθώς επίσης και κλιμάκιο Ειδικών Επιθεωρητών, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο του ελέγχου της τήρησης των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στη Μονάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024