Αρνητικά αποτιμούν οι Παλαιστίνιοι την έκβαση στις πολιτικές συνομιλίες για την νέα ισραηλινή κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας το σχήμα στο οποίο κατέληξε ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου «κυβέρνηση κατά της ειρήνης και της σταθερότητας».

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ως στόχο να σκοτώσει και να (ενισχύσει) την εποικιστική δραστηριότητα» στα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαέμπ Ερεκάτ, επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO.

«Είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπέρ του πολέμου και κατά της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας», δήλωσε.

Ο Νετανιάχου κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης να βρει κυβερνητικό σύμμαχο, μόλις δύο ώρες πριν από τη λήξη της καθορισμένης από το Σύνταγμα προθεσμίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο συνασπισμός αυτός που τού εξασφαλίζει ισχνή πλειοψηφία 61 εδρών επί συνόλου 120 στο κοινοβούλιο το οποίο αναδείχθηκε μετά τις εκλογές του Μαρτίου, δίνει προνομιακή θέση στους εθνικιστές εβραίους και τους υπερ-ορθόδοξους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό