Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται οι αναφορές στο Συνήγορο του Καταναλωτή λόγω κρίσης

Αυξάνονται οι αναφορές στο Συνήγορο του Καταναλωτή λόγω κρίσης

Τον Συνήγορο του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το πλαίσιο λειτουργίας, αλλά και για την αύξηση των αναφορών τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τον Συνήγορο του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη και εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας υποδέχτηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Ζαγορίτης συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Συνήγορο, Αθηνά Κοντογιάννη και τη βοηθό Συνηγόρου, Βασιλική Μπώλου, δήλωσε κατά την έξοδο του από το προεδρικό μέγαρο ότι παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2014 και τον ενημέρωσε για το έργο της, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας.

«Εγχειρίσαμε, ακόμη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσκληση να παραστεί στην επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνουμε, στις 20 Μαϊου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με θέμα: «Προστασία του Καταναλωτή & Οικονομική Κρίση»» ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζαγορίτης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και πρόσθεσε ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται συνεχής αύξηση αναφορών, λόγω και της οικονομικής κρίσης. «Το 2014, οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχέση με το 2013» είπε χαρακτηριστικά, συπληρώνοντας: «Το θετικό είναι ότι το 80% των υποθέσεων επιλύονται, και μάλιστα, 72% υπέρ των καταναλωτών και 8% υπέρ των προμηθευτών».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαγορίτης τόνισε ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή «υπηρετεί με επιτυχία τον θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών και υποστηρίζει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προώθηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024