Μίνι καύσωνας αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας με τη θερμοκρασία να φτάνει την Πέμπτη και στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από την Παρασκευή και μετά επανέρχεται η άνοιξη με τις συννεφιές και τις μεσημεριανές μπόρες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Την Τετάρτη, οι μετεωρολόγοι αναμένουν πρωινές ομίχλες και γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 έως 33 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά έως 5 μποφόρ, κυρίως στον Ευβοϊκό. Ο υδράργυρος από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Λιακάδα με λίγες μόνο συννεφιές στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας. Πάντως, παρά το γεγονός πως θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βόρεια και προς τα κεντρικά.

Αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και μπόρες που το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 16 έως 33 με 36 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, την Πέμπτη αναμένεται αρχικά λιακάδα, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 2 με 3 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ