Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στην ανεργία οι ειδικοί σκύλοι, λόγω νομιμοποίησης της κάνναβης

ΗΠΑ: Στην ανεργία οι ειδικοί σκύλοι, λόγω νομιμοποίησης της κάνναβης

Από την 1η Ιουλίου, η κάνναβη θα είναι και επισήμως νόμιμη στο Ορεγκον, στις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Για τους λάτρεις του είδους, τα νέα είναι αναμφισβήτητα καλά. Οχι όμως και για τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της τοπικής Αστυνομίας, που κινδυνεύουν να βγουν… στην ανεργία.

Από 1η Ιουλίου, η κάνναβη θα είναι και επισήμως νόμιμη στο Ορεγκον, στις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Για τους λάτρεις του είδους, τα νέα είναι αναμφισβήτητα καλά. Οχι όμως και για τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της τοπικής Αστυνομίας, που κινδυνεύουν να βγουν… στην ανεργία.

Εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και εργατικοί, οι σκύλοι της Αστυνομίας ανιχνεύουν πάσης φύσεως ναρκωτικά -ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη- όμως δεν τα ξεχωρίζουν.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να πει από την αρχή εάν οι σκύλοι έχουν ανακαλύψει ένα κιλό μεθαμφεταμίνη ή μερικά γραμμάρια κάνναβη, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σημαίνει χαμένος πολύτιμος χρόνος για την Αστυνομία.

Τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν από όλη αυτήν την ιστορία είναι και νομικά, σχολιάζουν οι Seattle Times, αφού πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να δοθεί εντολή για έρευνα. Και δεδομένου ότι τα αντανακλαστικά των σκύλων δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, περίπου 60 σκύλοι της Αστυνομίας του Ορεγκον απειλούνται με ανεργία -έστω και αν οι αστυνομικοί προτιμούν να μιλούν για πρόωρη σύνταξη.

Παρόμοια θέματα είχαν τεθεί και στο Κολοράντο και στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου η χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη από το 2013.

Η Αστυνομία του Σιάτλ, για παράδειγμα, προσπαθεί να απευαισθητοποιήσει τους σκύλους της από την όσφρηση της κάνναβης, αν και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους είναι πολύ αμφίβολα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024