Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κινητή» μονάδα τεχνικού ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων λανσάρει ελληνική start up εταιρεία

«Κινητή» μονάδα τεχνικού ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων λανσάρει ελληνική start up εταιρεία

Η ελληνική εταιρεία spotmechanic λανσάρει μια καινοτόμο, για την εγχώρια αγορά, υπηρεσία παρέχοντας τεχνικό έλεγχο μεταχειρισμένων στον τόπο επιλογής του ενδιαφερόμενου και παραδίδοντάς του γραπτώς την αξιολόγηση της κατάστασης του υποψήφιου προς αγορά ή προς πώληση αυτοκινήτου.

Η απόφαση αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκίνητου έπεται, κατά κανόνα, από το άγχος της σωστής επιλογής σε ό,τι αφορά, κυρίως, την κατάσταση του υποψήφιου αυτοκινήτου. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται μια σειρά από αναζητήσεις και ραντεβού προκειμένου να βρεθεί ο «αξιόπιστος» μηχανικός ή το συνεργείο που θα αξιολογήσει τη συνολική κατάσταση του αυτοκινήτου.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για κάποιον που ενδιαφέρεται να πουλήσει το αυτοκίνητό του και που, με δεδομένη την αυξημένη προσφορά, επιθυμεί να προβάλλει την καλή κατάσταση του οχήματος του, εξασφαλίζοντας μια αδιάβλητη πιστοποίηση που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση, αποφεύγοντας ταυτόχρονα το δαίδαλο των επισκέψεων σε συνεργεία.

Την απάντηση στα παραπάνω δεδομένα «προβλήματα» ενός υποψήφιου αγοραστή ή επίδοξου πωλητή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου επιχειρεί να δώσει μια καινοτόμος ελληνική start up η οποία παρέχει «κινητές» υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου, δηλαδή στον τόπο επιλογής του ενδιαφερόμενου με τη συνδρομή του εξειδικευμένου δυναμικού μηχανικών και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Η spotmechanic όπως ονομάζεται η εταιρεία, εκτός τις «κινητές» υπηρεσίες και τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου η οποία περιλαμβάνει 180 και πλέον σημεία, παρέχει στον πελάτη και μια πλήρη 10σέλιδη τεχνική έκθεση την οποία συντάσσει ο μηχανικός που έκανε τον έλεγχο και στην οποία αποτυπώνεται με στοιχεία, η κατάσταση του οχήματος.

Όπως σημειώνει η spotmechanic τα δεδομένα της τεχνικής έκθεσης «είναι απολύτως αξιόπιστα καθώς οι υπηρεσίες δεν υπόκεινται σε κανένα συμφέρον πώλησης αγοράς αυτοκινήτων και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους τύπους αυτοκινήτων και μάρκες της αγοράς, οποιουδήποτε ιδιοκτήτη ιδιώτη ή εμπόρου».

Εκτός από τη διασφάλιση της αδιαβλητότητας της τεχνικής έκθεσης, η spotmechanic, υπόσχεται μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού της από διαπιστευμένους μηχανικούς και την χρήση υψηλής ποιότητας εξοπλισμού και την αξιοπιστία των δεδομένων.

Ως προς τα διαδικαστικά της μοναδικής στο είδος της, τουλάχιστον προς το παρόν, ελληνικής start up, ο ενδιαφερόμενος αρχικά πρέπει να κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδα της εταιρείας.

Στη συνέχεια, με βάση το προσυμφωνημένο ραντεβού ο διαπιστευμένος μηχανικός της εταιρείας θα μεταβεί όπου έχει υποδείξει ο πελάτης και, όπως σημειώνει η εταιρεία «μέσα σε διάστημα μίας ώρας» και με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού (ράμπες ανύψωσης, ανιχνευτή πάχους βαφής, μετρητή ελαστικών κ.α.) θα διεξάγει τον τεχνικό έλεγχο που καλύπτει πλαίσιο, μηχανικά μέρη, πάτωμα, ενεργητική ασφάλεια, φανοποιεία, εσωτερικό, ηλεκτρικά μέρη αλλά και test drive.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει στο e-mail του αναλυτική 10σέλιδη τεχνική έκθεση της αγοράς, με τα συμπεράσματα, τα στοιχεία και τα ευρήματα του μηχανικού και τα οποία θα του επιτρέψουν να πάρει τη σωστή απόφαση για την αγορά ή πώληση του οχήματός του.

Παράλληλα, με κάποιες επιπλέον υπηρεσίες η εταιρεία προσφέρει σε πελάτες της και μη, μια σειρά από δυνατότητες που αφορούν την περαιτέρω πληροφόρησή τους.

Αναλυτικότερα, με την εφαρμογή «Ρώτα ένα μηχανικό μας!» στην ιστοσελίδα της εταιρείας, οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να υποβάλει κάποιο τεχνικό ερώτημα, απορία ή σχόλιο, χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Επιπλέον, εκτός της δεδομένης δυνατότητας ανάρτησης της τεχνικής έκθεσης στις ιστοσελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων μαζί με την περιγραφή του οχήματός, οι πελάτες της spotmechanic, μπορούν εφόσον το επιλέξουν, η αγγελία του αυτοκινήτου τους να προωθηθεί δωρεάν στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι, προς το παρόν, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αθήνα και τα προάστιά της, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη για την παροχή των υπηρεσιών της για ακόμα τέσσερις μεγάλες πόλεις σε σύντομο χρονικό διάστημα με απώτερο στόχο την κάλυψη του συνόλου της ελληνικής επικράτειας.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024