Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση της ΟΕ «Ρίο 2016» με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας για την Αφή της Φλόγας

Συζήτηση της ΟΕ «Ρίο 2016» με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας για την Αφή της Φλόγας

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» με επικεφαλής τον πρόεδρο Κάρλος Νούζμαν. Βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο και του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιου Κοτζιά, ήταν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την Άνοιξη του 2016.

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» με επικεφαλής τον πρόεδρο Κάρλος Νούζμαν.

Βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο και του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιου Κοτζιά, ήταν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την Άνοιξη του 2016.

Την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης ο κ. Κοτζιάς με τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Δεββέ, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πανάγο Παντελάκο.

Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Γιάννης Καρράς, και σκοπός της συνάντησης και συνεργασίας των δυο πλευρών ήταν η έναρξη των απαιτούμενων διεργασιών για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων και εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα την Άνοιξη του 2016 για το σημαντικό αυτό γεγονός για τον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό.

Ασφάλεια, Πολιτιστικές Δράσεις, Χρονοδιαγράμματα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, συζητήθηκε η πιθανή ημερομηνία Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, θέματα ασφάλειας, καθώς και περαιτέρω δράσεις πολιτιστικές και αθλητικές, οι οποίες μπορούν να λάβουν χώρα κατά την περίοδο της Τελετής Αφής και μάλιστα τις ημέρες πριν την Αφή, με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων, μαθητών και αθλητών, τόσο από την Ολυμπία και την Ελλάδα συνολικά, όσο και από τη Βραζιλία.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, στο καλωσόρισμά του προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Κάρλος Νούζμαν, και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στις Παγκόσμιες Αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τα μηνύματα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των Λαών που «ταξιδεύουν» ανά την υφήλιο μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η «Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της Τελετής Αφής» και ευχήθηκε η όλη διοργάνωση των Αγώνων του Ρίο να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. «Εύχομαι η φλόγα της Ολυμπίας να παραμείνει άσβεστη στην ψυχή σας και μετά το τέλος των Αγώνων που θα διοργανώσετε, για να σας εμπνέει και να σας καθοδηγεί» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Νούζμαν ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την εγκάρδια υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία στην πόλη της Ολυμπίας και επισήμανε την αναγκαιότητα έναρξης μίας συνεχούς συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή, ενώ κάλεσε και τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιο Κοτζιά, να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των αγώνων, στο Ρίο, το καλοκαίρι του 2016.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024