Ξεκινά η εκχώρηση των «ακριβών» διευθύνσεων .gr με δύο χαρακτήρες
Η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι από τις 4 Μαΐου 2015 ξεκινά η εκχώρηση ονομάτων χώρου (domain names) με δύο χαρακτήρες, για παράδειγμα aa.gr και aa.com.gr, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό της Αρχής για τη διαχείριση και εκχώρηση ονομάτων χώρου (domain names) με κατάληξη .gr.
Η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι από τις 4 Μαΐου 2015 ξεκινά η εκχώρηση ονομάτων χώρου (domain names) με δύο χαρακτήρες, για παράδειγμα aa.gr και aa.com.gr, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό της Αρχής για τη διαχείριση και εκχώρηση ονομάτων χώρου (domain names) με κατάληξη .gr.
Επισημαίνεται ότι η ΕΕΤΤ προχώρησε πρόσφατα στην έκδοση νέου Κανονισμού με σκοπό την ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και των πολιτών που διαθέτουν ή αποκτούν όνομα χώρου, την προσθήκη περίπου 8.000 νέων ονομάτων χώρου και την παροχή επιπρόσθετης προστασίας από κακόβουλες πρακτικές.
Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η ΕΕΤΤ, κατά την απόκτηση ονόματος χώρου με κατάληξη .gr, προσφέρει υπηρεσίες για επίλυση διαφορών σε περιπτώσεις διεκδίκησης ονόματος χώρου όπως π.χ., κατοχή εμπορικού σήματος, διατήρηση της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής της εταιρίας παροχής υπηρεσιών Internet και απόκτηση ονόματος χώρου και με ελληνικούς χαρακτήρες, π.χ., «τοονομαμου.gr».
Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:
Η ανώτατη χρέωση για την καταχώρηση ονόματος χώρου με κατάληξη .gr δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 44 ευρώ (+ΦΠΑ) και για την ανανέωση τα 29,30 ευρώ +ΦΠΑ. Για τα ονόματα χώρου με δύο χαρακτήρες, το όριο είναι τα 550 ευρώ + ΦΠΑ
Προσοχή πάντως, εφιστά η Ένωση Καταναλωτών για την Ποιότητα Ζωής, ΕΚΠΟΙΖΩ, καθώς χαρακτηρίζει άναρχη την κατάσταση στην αγορά καταχωρητών.
In.gr Τεχνολογία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442