Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιόγκα: Οι μύθοι και τα οφέλη

Γιόγκα: Οι μύθοι και τα οφέλη

...

Πολλές έρευνες έχουν ως θέμα τους τη γιόγκα. Η ενέργεια και η ευεξία που καλλιεργεί έχουν εδραιωθεί, πλέον, ως αναμφισβήτητα οφέλη της. Προτείνεται σε εγκύους, ενώ δεν είναι λίγοι οι καρδιολόγοι που αξιολογούν τη δράση της ως ευεργετική.

Ωστόσο, μύθοι γύρω από τη γιόγκα κάνουν αισθητή την «παρουσία» τους.


Υπάρχουν εκείνοι που τη συνδέουν με τον Ινδουϊσμό, και μιλούν για μεθόδους που βρίσκονται απέναντι από τον Χριστιανισμό, άλλοι όμως διατείνονται πως είναι θρησκευτικά αχρωμάτιστη και αποτελεί στάση ζωής.

Από την άμβλυνση της δυσπεψίας, την εξισορρόπηση του μεταβολισμού και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, λειτουργεί και προς όφελος του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, συμβάλλει σταδιακά στην καταπολέμηση συμπτωμάτων του άσθματος.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών ειδών γιόγκα είναι η Pάτζα γιόγκα, που προϋποθέτει μεγάλη δύναμη αυτοσυγκέντρωσης, η Aστάνγκα γιόγκα, που μια παραλλαγή της είναι η Πάουερ γιόγκα και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, η Αϊγένγκαρ γιόγκα, που στηρίζεται στη βαθιά γνώση της ανατομίας του σώματος και η Xάθα γιόγκα, που περιλαμβάνει χαμηλής έντασης ασκήσεις.

Όπως έχει αποδείξει έρευνα του πανεπιστημίου Ντιουκ, η γιόγκα μπορεί να επηρεάσει στοιχεία του ανθρώπινου σώματος, τα οποία παίζουν ζωτικό ρόλο στην ψυχική και νοητική υγεία, και επομένως μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, των αϋπνιών και της σχιζοφρένειας.

Παράλληλα, ανακουφίζει μερικά από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, το άγχος, η ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου και ατονίας.

entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024