Τα κατεπείγοντα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σύρου, που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, συζήτησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν.Λαφαζάνης με το Σωματείο τους.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της μητρικής των Ναυπηγείων, Ν.Ταβουλάρη, ο υπουργός του είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτό οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και να οδηγούνται στην πείνα, αλλά και σε ιδιότυπη μορφή ομηρίας, ενώ προέτρεψε τη διοίκηση να καταβάλει άμεσα τουλάχιστον ένα μηνιάτικο.

Ο κ. Λαφαζάνης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «ζήτησε από τη Διοίκηση την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους και πρώτα απ΄ όλα για την άμεση καταβολή, τουλάχιστον, ενός μηνιάτικου».

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για μια νέα πορεία αναζωογόνησης και ανασυγκρότησης της Ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, πράγμα για το οποίο -όπως είπε- η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο.

Στη συνάντηση με το προεδρείο του Εργοστασιακού Σωματείου των Ναυπηγείων της Σύρου, και με τον Ν.Ταβουλάρη, πρόεδρο της μητρικής εταιρείας των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, μαζί με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν.Λαφαζάνη ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και Νικόλαος Μαυραγάνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ