Κονστάνσιο: Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα θα αποφευχθεί
Τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίκτορ Κονστάνσιο, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad την Δευτέρα.
Τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίκτορ Κονστάνσιο, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad την Δευτέρα.
«Είμαι επίσης απόλυτα βέβαιος ότι θα αποφευχθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο», δήλωσε ο Β.Κονστάνσιο.
«Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο βαθμός της πίεσης και της ευπάθειας στην ευρωζώνη έχει αλλάξει τελείως. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση (της κρίσης)», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ έχει περιορίσει τις ανησυχίες ότι το ελληνικό πρόβλημα ίσως να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Ο Κονστάνσιο είπε ότι η ΕΚΤ είναι επίσης επαρκώς προστατευμένη από τις χρηματοοικονομικές συνέπειες ενός «Grexit», το οποίο δεν είναι πιθανό να συμβεί.
«Το ευρωσύστημα (η ΕΚΤ και οι κεντρικές εθνικές τράπεζες) έχουν δανείσει συνολικά 110 δισ. ευρώ περίπου στις ελληνικές τράπεζες. Αλλά ο κίνδυνος για πάνω από 70 δισ. ευρώ από το ποσό αυτό έχει μεταφερθεί στην ελληνική κεντρική τράπεζα», είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442