Διάσπαση της ευρωζώνης φοβούνται οι ασιατικές επιχειρήσεις
Οι ασιατικές επιχειρήσεις σκέφτονται δύο φορές για τις συμφωνίες τους με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, καθώς παραμένει η νευρικότητα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank).
Οι ασιατικές επιχειρήσεις σκέφτονται δύο φορές για τις συμφωνίες τους με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, καθώς παραμένει η νευρικότητα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank).
«Ο ιδιωτικός τομέας προσπαθεί να προσαρμόσει τη στρατηγική του», δήλωσε ο Σανγκ- Τζιν Γουέι σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας: «Εάν μία εταιρεία είναι πολύ εξαρτημένη από την ευρωπαϊκή αγορά, προσπαθεί να αναζητήσει τρόπους διαφοροποίησης των συναλλαγών της. Η ίδια η Ελλάδα δεν είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος ή πηγή ροών κεφαλαίων για την Ασία, επομένως η άμεση επίπτωση από την Ελλάδα στην Ασία δεν θα ήταν μεγάλη. Η μεγαλύτερη επίπτωση θα προκύψει από τις συνέπειες της Ελλάδας για την Ευρώπη συνολικά. Ελπίζουμε βέβαια ότι η Ευρώπη θα είναι σε θέση να λύσει το θέμα αυτό».
Ο Γουέι προειδοποίησε ότι η Κίνα πρέπει να έχει συνείδηση των κινδύνων μίας πολύ γρήγορης διεθνοποίησης του νομίσματός της. Η Κίνα προωθεί το γιουάν στην εκκαθάριση και διευθέτηση πληρωμών, υπογράφοντας συμφωνίες με χρηματοπιστωτικά κέντρα, μεταξύ των οποίων, της Φρανκφούρτης, του Παρισιού, του Λονδίνου, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊπέι, της Σιγκαπούρης και της Σεούλ. Το γιουάν κατέλαβε και πάλι την πέμπτη θέση στην κατάταξη όσον αφορά τη χρήση του για διεθνείς πληρωμές, με ποσοστό 2,03% τον Μάρτιο, μετά το δολάριο, το ευρώ, τη στερλίνα και το γεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε διαγραφή Πολάκη και στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442