Μαξίμου: Πρώτος σταθμός για τη συνολική συμφωνία το BG την Τετάρτη
Το στόχο της Αθήνας για «συνολική συμφωνία» με ενδιάμεσα βήματα αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτές, στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο Brussels Group μέσα στο Μάιο. Η διαδικασία θα έχει και ενδιάμεσα βήματα, με πρώτο «την επιτυχή ολοκλήρωση του επόμενου γύρου συνομιλιών στο BG την Τετάρτη.
Το στόχο της Αθήνας για «συνολική συμφωνία» με ενδιάμεσα βήματα αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Κυριακής.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, «στόχος όλων των πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο Brussels Group μέσα στο Μάιο».
Η διαδικασία προς τη συνολική συμφωνία θα έχει και ενδιάμεσα βήματα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με πρώτο «την επιτυχή ολοκλήρωση του επόμενου γύρου συνομιλιών στο BG την Τετάρτη, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναγνώριση της προόδου που έχει επιτευχθεί και από το Eurogroup».
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group υπήρξαν πολύ σημαντικά βήματα που φέρνουν πιο κοντά τη συμφωνία.
Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων σε επίπεδο BG ξεκινά τη Δευτέρα και στόχος είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία την Τετάρτη, προκειμένου να δοθεί ένα θετικό σήμα για την ρευστότητα της χώρας από την ΕΚΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
- Πώς σώζεις μια δημοκρατία; Ο Ερντογάν, ο Οζέλ και η κληρονομιά του Ατατούρκ
- Τα ιστορικά ξενοδοχεία που επιστρέφουν στον τουριστικό χάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442