Κωνσταντοπούλου: Ιστορικής σημασίας η δήλωση Γκάουκ για γερμανικές οφειλές
Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υποστήριξη από την πλευρά του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στα αιτήματα της Ελλάδος για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων.
Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την υποστήριξη από την πλευρά του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στα αιτήματα της Ελλάδος για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων.
«Τιμώντας την επέτειο εκτέλεσης των αγωνιστών της Καισαριανής ο πρόεδρος της Γερμανίας προέβη χθες σε μια ιστορικής σημασίας δήλωση, με την οποία συνομολογεί την ανάγκη διερεύνησης της προοπτικής καταβολής των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
»Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής η οποία είναι και πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών υπογράμμισε πως «αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με το γεγονός ότι για πρώτη φορά το ζήτημα προωθείται με συντονισμένο και επίσημο τρόπο από ελληνικής πλευράς από την διακομματική επιτροπή της Βουλής, από τους Έλληνες ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, από τον πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνηση και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
«Ας θυμηθούμε όλοι τον υπουργό που, προ τριετίας, δήλωνε ότι “δεν υπάρχει φάκελος για τις γερμανικές αποζημιώσεις” κι ας συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα είναι ζήτημα διεκδίκησης και πολιτικής βούλησης. Σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις, αύριο το χρέος» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442