Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στο Μιλάνο σε διαδήλωση κατά της Expo 2015

Ένταση στο Μιλάνο σε διαδήλωση κατά της Expo 2015

Ιταλοί φοιτητές και μέλη ακροαριστερών και αναρχικών κέντρων διαδήλωσαν στο Μιλάνο κόντρα στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2015, η οποία εγκαινιάζεται επίσημα αύριο, Εργατική Πρωτομαγιά, παρουσία του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Ένταση στο περιθώριο της διαδήλωσης με μπογιές στις βιτρίνες τραπεζών και καταστημάτων, αυγά και κροτίδες προς το τουρκικό προξενείο και την τοπική έδρα της εταιρείας Manpower.

Ιταλοί φοιτητές και μέλη ακροαριστερών και αναρχικών κέντρων διαδήλωσαν στο Μιλάνο κόντρα στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2015, η οποία εγκαινιάζεται επίσημα αύριο, Εργατική Πρωτομαγιά, παρουσία του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Ένταση στο περιθώριο της διαδήλωσης χωρίς να σημειωθούν σοβαρής κλίμακας επεισόδια.

Οι διαδηλωτές έριξαν μπογιά στις βιτρίνες και στους τοίχους τραπεζών και καταστημάτων στο κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας, πέταξαν αυγά και κροτίδες προς το κτίριο που στεγάζει το τουρκικό προξενείο -με συνθήματα κατά της στάσης της ‘Αγκυρας προς τις μειονότητες- και ξεδίπλωσαν πανό στο οποίο η διεθνής έκθεση χαρακτηρίζεται «μεγάλη απάτη».

Η αστυνομία επενέβη για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, όταν άρχισαν να πετούν πέτρες και αυγά προς τα γραφεία της εταιρείας Manpower που δραστηριοποιείται στον τομέα εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού. Δεν υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και διαδηλωτών, και δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές.

Σε μεγάλο πανό που ξεδίπλωσαν μπροστά στους δημοσιογράφους, οι φοιτητές και μαθητές της ιταλικής συμπρωτεύουσας γράφουν «εγώ δεν δουλεύω δωρεάν για την Expo» -άμεση αναφορά στην χρήση εθελοντών για την κάλυψη οργανωτικών αναγκών της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Εν όψει της τελετής εγκαινίων της Expo του Μιλάνου, την Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, η ιταλική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024