Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Λιγότερο «θελκτικά» τα γερμανικά ομόλογα για τους επενδυτές

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων σημειώνουν σημαντική άνοδο και σήμερα Πέμπτη, καθώς μειώνονται οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη και βελτιώθηκαν οι προοπτικές επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων σημειώνουν σημαντική άνοδο και σήμερα Πέμπτη, καθώς μειώνονται οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη και βελτιώθηκαν οι προοπτικές επίτευξης μίας συμφωνίας για την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνεται γενικότερη αύξηση των αποδόσεων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, που είχαν φθάσει σε χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ, μετά τις δηλώσεις κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων ότι εξετάζουν να λάβουν θέσεις κατά των γερμανικών τίτλων.

Οι μαζικές πωλήσεις των τίτλων της ευρωζώνης διευρύνθηκαν λόγω των νέων εκδόσεων ομολόγων, συνολικού ύψους 14,75 δις. ευρώ, από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

«Οι τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκά ομόλογα ήταν τόσο υπερβολικές, ώστε κάποιοι επενδυτές αποχωρούν, θεωρώντας ότι θα είναι δύσκολο να αυξηθούν οι τιμές τους και άλλο (σ.σ.: οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντίθετα με τις αποδόσεις τους)», δήλωσε στέλεχος τράπεζας στο Λονδίνο.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα κατά 9 μονάδες βάσης (0,09 ποσοστιαίας μονάδας) στο 0,37% (το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου), ενώ χθες είχε αυξηθεί κατά 12 μονάδες βάσης, που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Ιανουάριο του 2013.

Η αξία των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης μειώθηκε χθες κατά 55 δις. ευρώ στα 5,844 τρις. ευρώ, σύμφωνα με σχετικό δείκτη της Bank of America Merrill Lynch. Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 1,59% μετά από τη χθεσινή άνοδο κατά 13 μονάδες βάσης. Για τα ισπανικά 10ετή ομόλογα, η απόδοση αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης σήμερα στο 1,55%, ενώ είχε αυξηθεί χθες 14 μονάδες βάσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024