Καμπανάκι για ελλείψεις χτυπούν ξανά οι φορείς του φαρμάκου
Για ορατό κίνδυνο «στάσης εμπορίου» τις επόμενες ημέρες προειδοποιούν οι φορείς που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει άμεσα ρευστότητα για την εξόφληση των χρεών του που αγγίζουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Για ορατό κίνδυνο «στάσης εμπορίου» τις επόμενες ημέρες προειδοποιούν οι φορείς που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει άμεσα ρευστότητα για την εξόφληση των χρεών του, που αγγίζουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ), του ΠΦΣ και του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ), κατέληξαν στην διαπίστωση ότι «ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες. Η στάση εμπορίου στην αγορά φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί άμεσα αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα για να την διοχετεύσει στους παρόχους».
Οι φορείς του κλάδου φαρμάκου εμμένουν στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι «το φάρμακο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, πηγές από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας την περασμένη εβδομάδα δήλωναν ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει εξασφαλίσει κονδύλια για την εξόφληση των υποχρεώσεων του για τον Μάρτιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τον Απρίλιο.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 3 άτομα – Άφησε σημειώματα
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442