Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιλή: Ίσως να πετάνε UFO πάνω από τη χώρα

Χιλή: Ίσως να πετάνε UFO πάνω από τη χώρα

Η κυβέρνηση της Χιλής εξέδωσε πριν μερικές ημέρες μια επίσημη ανακοίνωση μετά την ενδελεχή επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε σε μια σειρά από φωτογραφίες που υποτίθεται ότι απεικονίζουν ένα φωτεινό ΑΤΙΑ (UFO) στον ουρανό της χώρας.

Η κυβέρνηση της Χιλής εξέδωσε πριν μερικές ημέρες μια επίσημη ανακοίνωση μετά την ενδελεχή επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε σε μια σειρά από φωτογραφίες που υποτίθεται ότι απεικονίζουν ένα φωτεινό ΑΤΙΑ (UFO) στον ουρανό της χώρας.

Οι φωτογραφίες αλλά και ένα βίντεο πάρθηκαν ακριβώς πριν δυο χρόνια, τον Απρίλιο του 2013, πάνω από το απομονωμένο ορυχείο χαλκού στοΚολαχουάσι στη βόρεια Χιλή.

Οι μεταλλωρύχοι περιέγραψαν πώς το αντικείμενο πετούσε σε μεγάλο ύψος, σχεδόν στα 600-800 μέτρα, κάνοντας ελιγμούς και στο τέλος μετατράπηκε σε κάτι σαν ασημένια σφαίρα. Οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το ιπτάμενο αντικείμενο αιωρούνταν στον ουρανό για περίπου μια ώρα και ότι ήταν απολύτως αθόρυβο.

Οι εργάτες που τράβηξαν τις φωτογραφίες και το βίντεο με μια κάμερα τύπου Kenox Samsung S860, επέλεξαν να τις κρατήσουν κρυφές φοβούμενοι ότι θα γελοιοποιηθούν.

Όταν όμως τις έδειξαν σε ένα από τα αφεντικά τους, αυτός επέμεινε να στείλουν αντίγραφό τους στο Χιλιανό Κέντρο Ερευνών Ανώμαλων Εναέριων Φαινομένων (CEFAA) που υπάγεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Χιλής.

Οι επιστήμονες του Κέντρου έπιασαν αμέσως δουλειά. Ανέλυσαν τα πάντα με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας. Επίσης, επιβεβαίωσαν πως το αντικείμενο που έχει καταγραφεί στο βίντεο έχει διάμετρο πέντε με δέκα περίπου μέτρα και εκτελεί οριζόντιες και κάθετες κινήσεις που κανένα άλλο αεροσκάφος δεν μπορεί να κάνει.

Από το CEFAA αποκλείουν την περίπτωση να πρόκειται για drone, πειραματικά αεροσκάφη, μετεωρολογικά μπαλόνια ή άλλες στρατιωτικές ασκήσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το περιστατικό. Ένας μετεωρολόγος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για σύννεφο ή κάποιο άλλο καιρικό φαινόμενο.

Κάπως έτσι, αποφάνθηκαν πως το αντικείμενο αυτό «δεν πρόκειται ούτε για κάποιο καιρικό φαινόμενο, ούτε για κάποια ανθρώπινη κατασκευή».

«Το φωτεινό αντικείμενο φαίνεται να εκπέμπει τη δική του ενέργεια, γεγονός που το καθιστά υποψήφιο για ΑΤΙΑ», καταλήγει η σχετική έκθεση από το Κέντρο.

Με τα ευρήματα των Χιλιανών επιστημόνων συντάχθηκε κι ένας αμερικανός ειδικός που μελέτησε τις φωτογραφίες.

«Το αντικείμενο σίγουρα χρήζει περαιτέρω ανάλυσης κι έρευνας, αλλά μπορώ να σας πω πως δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτό σημαίνει πως είναι πρόκειται για οπτική απάτη, είτε για ένα πραγματικό ΑΤΙΑ. Και στην προκειμένη περίπτωση, δεν βλέπω να υπάρχει κάτι ψεύτικο», λέει ο Μπρους Μάκαμπι, ειδικός αναλυτής φωτογραφιών του Αμερικανικού Ναυτικού.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024