Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Volvo συστήνει τα νέας γενιάς Polestar πακέτα αναβάθμισης για κινητήρες Drive-E

H Volvo συστήνει τα νέας γενιάς Polestar πακέτα αναβάθμισης για κινητήρες Drive-E

Οι Σουηδοί λανσάρουν νέα εργοστασιακά πακέτα αναβάθμισης με την υπογραφή της Polestar για τους κινητήρες Drive-E ακολουθώντας μια συνολική φιλοσοφία και βελτιώνοντας εκτός από τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης με στόχο έναν ακόμα δυναμικότερο χαρακτήρα.

H σουηδική φίρμα λανσάρει νέας γενιάς εργοστασιακά πακέτα αναβάθμισης για τους κινητήρες τεχνολογίας Drive-E με την υπογραφή του βελτιωτικού της οίκου, Polestar και τα οποία συνίστανται στην ολιστική προσέγγιση βελτίωσης τόσο του κινητήρα όσο και του συστήματος μετάδοσης στο ίδιο σκεπτικό εξέλιξης των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

«Η νέα γενιά σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Περιλαμβάνοντας στις αναβαθμίσεις και το σύστημα μετάδοσης, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε μια νέα διάσταση βελτιωμένης οδηγικής εμπειρίας στους ιδιοκτήτες Volvo που αναζητούν επιδόσεις», αναφέρει ο επικεφαλής της Polestar, Christian Dahl.

Η νέα γενιά πακέτων αναβάθμισης Polestar θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του προσεχούς Ιουνίου για την πλειονότητα μοντέλων Volvo που εξοπλίζονται με κινητήρες Drive-E, ξεκινώντας με τους T6, T5, D5 και D4 περιλαμβάνοντας βελτιώσεις στην απόδοση του κινητήρα, στην απόκριση του γκαζιού, στην ταχύτητα κλιμάκωσης και την ακρίβεια του κιβωτίου, αλλά και την ταχύτερη απόκριση του κινητήρα σε περιπτώσεις που, εν όψει στροφής, ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού.

Επίσης δεδομένου ότι πρόκειται για εργοστασιακό πακέτο αναβάθμισης οι παραπάνω αλλαγές είναι πιστοποιημένες τόσο σε ό,τι αφορά την υλοποίησή τους όσο και αναφορικά με α μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και χωρίς να επηρεάζουν τα διαστήματα των service και την εγγύηση της Volvo η οποία ισχύει.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τις αναβαθμίσεις, οι Σουηδοί αναφέρουν ότι η χαρτογράφηση του λογισμικού που ελέγχει το πεντάλ γκαζιού έχει βελτιωθεί προκειμένου να παρέχει καλύτερη πληροφόρηση και απόκριση, για παράδειγμα κατά την προσπέραση ή κατά την πιο επιθετική οδήγηση σε ένα επαρχιακό δρόμο με στροφές, με αποτέλεσμα τη καλύτερη απόκριση του κινητήρα στις «εντολές» του οδηγού και κατ’ επέκταση, μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αναφορικά με τις βελτιώσεις του κιβωτίου που αφορούν αποκλειστικά τις εκδόσεις με αυτόματα κιβώτια, έχει αυξηθεί η ταχύτητα κλιμάκωσης των σχέσεων προσφέροντας στον οδηγό τη δυνατότητα ενός αμεσότερου ελέγχου του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, έχουν παραμετροποιηθεί οι σχέσεις του κιβωτίου με στόχο βελτιωμένη επιτάχυνση, αλλά και τη βελτιστοποιημένη απόδοση του κινητήρα στο μεσαίο φάσμα στροφών του.

Επιπλέον, έχει προστεθεί λειτουργία διατήρησης της υφιστάμενης σχέσης σε απαιτητικές συνθήκες και σε μεγάλες ταχύτητες, αποτρέποντας έτσι ανεπιθύμητες αλλαγές σχέσεων, για παράδειγμα, στο μέσο μιας στροφής που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του αυτοκινήτου.

Επιπροσθέτως κιβώτιο και κινητήρας παραμετροποιούνται προκειμένου να προσφέρουν ταχύτερη απόκριση ακόμα και όταν ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού, για παράδειγμα, όταν φρενάρει πριν από μια στροφή.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις συντείνουν στη διατήρηση της ισορροπίας του αυτοκινήτου στους γρήγορους ελιγμούς παρέχοντας στον οδηγό τη δυνατότητα ελέγχου και πρόβλεψης της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.

Τέλος, όπως ισχύει για όλα τα πακέτα αναβάθμισης Polestar, έτσι και αυτό που συνοδεύει τους κινητήρες Drive-E, συνεπάγεται αύξηση της απόδοσης του κινητήρα ούτως ώστε να προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις στο μεσαίο φάσμα στροφών του όπου συνήθως γίνεται και η περισσότερη «χρήση».

Η αυξημένη απόδοση στις μεσαίες στροφές του κινητήρα συνδυαστικά με την βελτιστοποίηση του κιβωτίου και την παραμετροποίηση του γκαζιού συντείνουν σε ένα συνολικά πιο δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και στην υψηλότερη απόκριση.

«Ανοίγουμε ένα νέο πεδίο βελτιώσεων σε ότι αφορά την εμπειρία οδήγησης συνδυάζοντας αναβαθμίσεις στο σύστημα μετάδοσης και σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής των νέας γενιάς κινητήρων Drive-E».

«Έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους οδηγούς Volvo την εικοσάχρονη εμπειρία μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με ένα συναρπαστικό προϊόν που δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε «ανταλλάγματα» σε επίπεδο αξιοπιστίας, ασφάλειας ή σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» εξηγεί ο Henrik Fries, επικεφαλής εξέλιξης προϊόντων στην Polestar.

Οι βελτιώσεις για το χαρακτήρα των οποίων, αξιοποιήθηκε πλήρως η πείρα των μηχανικών και των οδηγών δοκιμών των Volvo και Polestar εστιάζουν στις επιδόσεις του κινητήρα στις μεσαίες στροφές λειτουργίας του, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών και καταστάσεων.

«Ακολουθούμε την ίδια φιλοσοφία με την εξέλιξη των δικών μας αγωνιστικών αυτοκινήτων. Η βελτίωση των συνολικών χαρακτηριστικών ενός αυτοκινήτου είναι τα πάντα στους αγώνες. Όλα έχουν να κάνουν με το να έχεις την απαιτούμενη ισχύ όταν τη χρειάζεσαι αλλά και να είναι διαχειρίσιμη».

«Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόκριση στις εντολές του οδηγού και η προβλεψιμότητα του κινητήρα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δυνατότητα ελέγχου από τον οδηγό. Αυτό το καταφέραμε με τη νέα γενιά πακέτων αναβάθμισης όπου επικεντρωθήκαμε στο μεσαίο φάσμα στροφών λειτουργίας των κινητήρων σε συνδυασμό με βελτιώσεις στο κιβώτιο και στη χαρτογράφηση του γκαζιού. Αυτό είναι το επόμενο επίπεδο της οδηγικής εμπειρίας για τα αυτοκίνητα Volvo», καταλήγει Thed Bjork, οδηγός δοκιμών και πρωταθλητής STCC με την Polestar.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024