Έκκληση για καταβολή προσπάθειας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι εταίροι δεν τήρησαν την προφορική δέσμευση που είχαν δώσει στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ότι θα διασφαλίσουν διεξόδους ρευστότητας στη Ελλάδα.

«Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες, είχε μεγάλο δίκιο. Εμείς πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το «α» και όχι το «β», σημαίνει το «α» και όχι το «β». Από την άλλη μεριά, όμως, δυστυχώς, δεν επεδείχθη ίδια προσήλωση στη μπέσα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος εστίασε στην ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης. «Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μία διαδικασία εμπιστοσύνης», ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ