Πέθανε 25χρονη καρκινοπαθής που έμεινε ανασφάλιστη επειδή ήταν σε κώμα
Κοινωνική κατακραυγή έχει προκαλέσει η συμπεριφορά γιατρού της Επιτροπής Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ στα Χανιά απέναντι σε 25χρονη, η οποία τελικά απεβίωσε μετά από επτά χρόνια σκληρής μάχης με τον καρκίνο. Όταν έκλεισε τα 25 της χρόνια και έχασε το δικαίωμα να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ ως προστατευόμενο μέλος του πατέρα της, εκείνος θέλησε να κινήσει έγκαιρα τις διαδικασίες για να πιστοποιηθεί η αναπηρία της, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Κοινωνική κατακραυγή έχει προκαλέσει η συμπεριφορά γιατρού της Επιτροπής Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ στα Χανιά απέναντι σε 25χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία τελικά απεβίωσε μετά από επτά χρόνια σκληρής μάχης με τον καρκίνο.
Η νεαρή κοπέλα είχε όγκο στον εγκέφαλο καθώς έπασχε από μία σπάνια κληρονομική μορφή γονιδιακής μετάλλαξης, και βρισκόταν από τον περασμένο Φεβρουάριο σε κώμα.
Όταν έκλεισε τα 25 της χρόνια και έχασε το δικαίωμα να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ ως προστατευόμενο μέλος του πατέρα της, εκείνος θέλησε να κινήσει έγκαιρα τις διαδικασίες για να πιστοποιηθεί η αναπηρία της, χωρίς όμως να τα καταφέρει, σύμφωνα με το Έθνος.
Όταν συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ στα Χανιά εμφανίστηκε ο πατέρας. Όμως γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει τον φάκελο της ασθενούς από τη στιγμή που δεν ήταν παρούσα.
Ο διευθυντής του ΙΚΑ Χανίων είχε εκ των υστέρων ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του γιατρού.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).