Fitch: Υποβάθμισε την Ιαπωνία σε «Α» από «Α+»
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας σε «Α» από «Α+» προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).Η υποβάθμιση αντανακλά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Ιαπωνίας δεν περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα μειώσουν το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας.Αναφορικά με το υψηλό και αυξανόμενο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας η Fitch αναμένει πως θα ανέλθει στο 244% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015 !
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας σε «Α» από «Α+» προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Η υποβάθμιση αντανακλά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Ιαπωνίας δεν περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα μειώσουν το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας.
Αναφορικά με το υψηλό και αυξανόμενο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας η Fitch αναμένει πως θα ανέλθει στο 244% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015 !
Σημειώνεται πως το προφίλ του ιαπωνικού χρέους είναι σήμερα πιο ευνοϊκό σε σχέση με πέρυσι. Το δεκαετές ιαπωνικό ομόλογο (JGB) έχει σήμερα κατά μέσο όρο απόδοση 0,34%, έναντι 0,55% στο ίδιο διάστημα του 2014.
Οι μακροοικονομικές επιδόσεις της Ιαπωνίας αποτελούν πηγή αδυναμίας σύμφωνα με την Fitch , η οποία μείωσε τις προβλέψεις της για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015 στο 1,3% από 1,5% το Δεκέμβριο.
Σχετικά με το ρόλος της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) στην τόνωση της ζήτησης ο οίκος σημειώνει πως αν και προικίζει την Ιαπωνία με εξαιρετική ευελιξία πολιτικής, ωστόσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση στην επέκταση του ισολογισμού της, χωρίς να προκαλέσει μια απότομη αύξηση της μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Αριστερά: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι ένα άδικο και ταξικό εμπόδιο
- Διευρυμένη Αστική Συγκοινωνία στον Άγιο Νικόλαο
- Κικίλιας: «Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι πολυτέλεια για την ελληνική οικογένεια, είναι ανάγκη»
- Καύσωνας στη Ευρώπη: Η Λισαβόνα και άλλες περιοχές της Πορτογαλίας σε «κόκκινο συναγερμό»
- MEGA: Οι εκπομπές ψυχαγωγίας που κατέκτησαν την κορυφή στην τηλεθέαση
- H AI τα έκανε θάλασσα, η Ford επαναπροσλαμβάνει τους απολυμένους στον ποιοτικό έλεγχο
- Δωρεά 20 σκαφών για την ελληνική ιστιοπλοΐα από την Stoiximan και την ΕΟΕ για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού
- Παναθηναϊκός: Ο Ντε Φράι έπαιξε πιάνο πριν παίξει μπάλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442