Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fitch: Υποβάθμισε την Ιαπωνία σε «Α» από «Α+»

Fitch: Υποβάθμισε την Ιαπωνία σε «Α» από «Α+»

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας σε «Α» από «Α+» προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).Η υποβάθμιση αντανακλά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Ιαπωνίας δεν περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα μειώσουν το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας.Αναφορικά με το υψηλό και αυξανόμενο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας η Fitch αναμένει πως θα ανέλθει στο 244% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015 !

 

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας σε «Α» από «Α+» προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).

Η υποβάθμιση αντανακλά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Ιαπωνίας δεν περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα μειώσουν το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας.

Αναφορικά με το υψηλό και αυξανόμενο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας η Fitch αναμένει πως θα ανέλθει στο 244% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015 !

Σημειώνεται πως το προφίλ του ιαπωνικού χρέους είναι σήμερα πιο ευνοϊκό σε σχέση με πέρυσι. Το δεκαετές ιαπωνικό ομόλογο (JGB) έχει σήμερα κατά μέσο όρο απόδοση 0,34%, έναντι 0,55% στο ίδιο διάστημα του 2014.

Οι μακροοικονομικές επιδόσεις της Ιαπωνίας αποτελούν πηγή αδυναμίας σύμφωνα με την Fitch , η οποία μείωσε τις προβλέψεις της για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015 στο 1,3% από 1,5% το Δεκέμβριο.

Σχετικά με το ρόλος της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) στην τόνωση της ζήτησης ο οίκος σημειώνει πως αν και προικίζει την Ιαπωνία με εξαιρετική ευελιξία πολιτικής, ωστόσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση στην επέκταση του ισολογισμού της, χωρίς να προκαλέσει μια απότομη αύξηση της μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024