Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντάϊσελμπλουμ: Υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος από όλες τις πλευρές

Ντάϊσελμπλουμ: Υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος από όλες τις πλευρές

Τη διαβεβαίωση πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ελληνική υπόθεση έχουν την αίσθηση του επείγοντος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών (Eurogroup) στη Ρίγα, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Γ.Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος.

Τη διαβεβαίωση πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ελληνική υπόθεση έχουν την αίσθηση του επείγοντος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών (Eurogroup) στη Ρίγα, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε πως το Eurogroup θα ενημερωθεί από τους θεσμούς για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. «Ελπίζω να υπάρχει πρόοδος. Θα ακούσουμε τους θεσμούς. Είχαμε κάποια θετικά νέα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναμένω αναλυτικότερη ενημέρωση», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει «αίσθηση του επείγοντος» ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα άμεσα και εκτίμησε πως υπάρχει αίσθηση του επείγοντος τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά. «Ο χρόνος πιέζει και ξεμένουν από χρήματα», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως οι Έλληνες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει». Πάντως, πρόσθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την ελληνική πλευρά.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα γίνονται όλο και πιο συνεπείς, αλλά η πρόοδος εξακολουθεί να είναι πολύ αργή.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.

Προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο ευελιξίας για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας, εφόσον βέβαια υφίσταται πλεόνασμα.

O Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζιμίρ είπε πως το συμβούλιο περιμένει από την Ελλάδα πραγματικές προτάσεις και πραγματικά νούμερα. «Έχουμε χρόνο έως το τέλος Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία. Θα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές και διπλωματικές κουβεντούλες», ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Καθώς η προσιτή διαβίωση γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον πρώτο επίτροπο της ΕΕ με άμεση ευθύνη για τη στέγαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024