Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Hilux 2016: Με τον τρόπο των σαμουράι

Toyota Hilux 2016: Με τον τρόπο των σαμουράι

Μεγαλύτερο, πρακτικότερο, πιο άνετο, πιο τεχνολογικά ενημερωμένο αλλά και αποδοτικότερο αναμένεται να είναι η νέα γενιά του ιδιαίτερα δημοφιλούς ιαπωνικού pick-up.

Το νέο Toyota Hilux συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών καθώς «προβάρει» το σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης των φρένων με λειτουργία αποτροπής ατυχήματος -και- με πεζούς που -προφανώς- θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, στη νέα γενιά του.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της σιλουέτας του, το νέο Hilux αναμένεται να έχει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος σε σχέση με την σημερινή εκδοχή του, επωφελούμενο και από ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Παράλληλα με τις μεγαλύτερες διαστάσεις του, το Hilux αναμένεται να υιοθετήσει ένα πιο επιβλητικό, μυώδη και λιγότερο αεροδυναμικό σχεδιασμό σε σχέση με το παρόν του.

Μεγαλύτερη και πιο τετραγωνισμένη θα είναι και η καμπίνα επιβατών εξασφαλίζοντας περισσότερη ευρυχωρία ενώ, αυξημένες θα είναι και οι μεταφορικές του δυνατότητες χάρη στους μεγαλύτερους προβόλους.

Παρά το καμουφλάζ, μια προσεκτική παρατήρηση στην όψη του, αποκαλύπτει τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, την μικρότερη γρίλια η οποία πλαισιώνεται από τα επίσης νέα, φωτιστικά σώματα. Νέας σχεδίασης και πιο «λεπτά» φωτιστικά σώματα διακρίνονται και στο πίσω τμήμα του ιαπωνικού pick-up.

Τις αλλαγές στη σχεδίαση θα συμπληρώσει και μια αισθητά αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων η οποία θα περιλαμβάνει επιλογές βενζίνης και diesel που θα στοχεύουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας του ιαπωνικού pick-up.

Έτσι, το Hilux αναμένεται να συμπεριλάβει μια βελτιωμένη εκδοχή του diesel των 3,0 λίτρων με μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ενώ στην γκάμα θα προστεθεί και ένα νέο μικρότερο μοτέρ με χωρητικότητα 2,5 λίτρων.

Στις επιλογές βενζίνης αμφίβολη είναι η παρουσία του V6 των 4,0 λίτρων με δεδομένες τις αυστηρότερες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ σε ό,τι αφορά τον τετρακύλινδρο των 2,7 λίτρων αναμένεται στοχευμένες βελτιώσεις με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητάς του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η όγδοη γενιά του δημοφιλούς pick-up δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και υβριδική έκδοση στην γκάμα της όπως έχει στο παρελθόν «υπονοήσει» η Toyota με το πρωτότυπο A-BAT.

Όπως και να έχει με τα μηχανικά σύνολα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τις προδιαγραφές του ιαπωνικού pick-up θα πλαισιώσουν η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων, αλλά και οι γνωστές, τρεις επιλογές, σε ό,τι αφορά τα αμαξώματα.

AUTOMEDIA

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024