Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Δεν είχε παραδοθεί στον Δήμο η παιδική χαρά όπου ακρωτηριάστηκε 5χρονος

Ιωάννινα: Δεν είχε παραδοθεί στον Δήμο η παιδική χαρά όπου ακρωτηριάστηκε 5χρονος

Δεν είχε παραλάβει ο Δήμος Ιωαννίνων την παιδική χαρά, όπου ακρωτηριάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5χρονο αγόρι, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιωαννιτών. Η παιδική χαρά δεν είχε παραδοθεί λόγω διαδικαστικών ζητημάτων, ωστόσο ο δήμαρχος δήλωσε ότι όλα τα όργανα έχουν την πιστοποίηση από τους αρμόδιους φορείς. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα.

Απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για την ασφάλεια της παιδική χαράς στο δημοτικό πάρκο Κουραμπά, όπου το απόγευμα του Σαββάτου ένα 5χρονο αγοράκι τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας.

Ο δήμαρχος, αφού εξέφρασε την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στην οικογένεια και το παιδάκι τους, διευκρίνισε πως το έργο που χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια του ΕΣΠΑ, δεν έχει παραδοθεί ακόμη στο δήμο λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Ωστόσο, διευκρίνισε, πως τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο, έχουν την πιστοποίηση από όλους τους αρμόδιους οι οποίοι είναι φορείς ανεξάρτητοι, καθώς η διαδικασία του ελέγχου και της πιστοποίησης δεν είναι εσωτερική υπηρεσιακή υπόθεση του δήμου Ιωαννιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Μπέγκας είπε: «Οι έλεγχοι δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας. Έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως στο δήμο, ότι το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το ειδικό σήμα πιστοποίησης, αλλά για τυπικούς λόγους δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στην υπηρεσία. Το έργο της παιδικής χαράς Κουραμπά δεν έχει παραληφθεί ακόμη από το δήμο Ιωαννιτών. Ο δήμος δεν έχει προχωρήσει ούτε στη διοικητική, ούτε στην προσωρινή, ούτε στην οριστική παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο, διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία των δημοσίων έργων».

Ο κ. Μπέγκας, αναφερόμενος στις προδιαγραφές του έργου, επισήμανε ότι πρόκειται για παιδική χαρά πρότυπη, καθώς απευθύνεται και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα και σύμφωνα με την αλληλογραφία του υπουργείου με την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οδηγίες του ΥΠΕΣ για την ασφάλεια λειτουργίας των παιδικών χαρών

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας για την υποβοήθηση των δήμων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με την παροχή οδηγιών και πληροφοριών σχετικά με τις παιδικές χαρές, με αφορμή και το πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά του δήμου Ιωαννιτών.

Επίσης, με πρόσφατο έγγραφό του προς όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, το υπουργείο έχει ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου των Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών, με στόχο τον έγκαιρο και ουσιαστικό έλεγχο και πιστοποίηση όλων των αντίστοιχων υποδομών και την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όσες δε παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024