
Καθησυχάζει το υπουργείο Εργασίας για τον ΟΑΕΕ
Στην αποσαφήνιση πως η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία προχώρησε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε δημοσιεύματα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων.
Στην αποσαφήνιση πως η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία προχώρησε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε δημοσιεύματα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων.
Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας το Σάββατο στην εκδήλωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. «Δεν διαφαίνεται σωτηρία του. Τα ελλείμματα είναι τεράστια», είπε.
Λόγω των ανησυχιών που προκάλεσαν οι αναφορές αυτές το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε σήμερα Δευτέρα στην οποία τονίζονται τα εξής:
«Η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Η ρευστότητα των ταμείων είναι εξασφαλισμένη όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
»Αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ταμείων, τότε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα δώσει λύση, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.
»Υπογραμμίζεται για ακόμη μια φορά, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την καταβολή ή μη της σύνταξης τους, καθώς η χορήγηση των συντάξεων είναι απολύτως εξασφαλισμένη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442