Δώδεκα χιλιάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία σε έξι ημέρες
Δώδεκα χιλιάδες πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας τις τελευταίες έξι ημέρες. Έντονη είναι η δυσκολία στην εξεύρεση χώρων για τη φιλοξενία τους και είναι πιθανόν οι κατά τόπους νομάρχες να αποφασίσουν το στήσιμο νέων καταυλισμών σε εκτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια στιγμή, στον εισαγγελέα οδηγούνται οι μουσουλμάνοι μετανάστες που πέταξαν στη θάλασσα δώδεκα χριστιανούς συνταξιδιώτες τους. Ανησυχία εκφράζεται παράλληλα για τυχόν παρείσφρηση εξτρεμιστικών στοιχείων στα κύματα μεταναστών που καταφθάνουν συνεχώς.
Δώδεκα χιλιάδες πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας τις τελευταίες έξι ημέρες. Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει έντονη δυσκολία στην εξεύρεση χώρων για τη φιλοξενία τους και είναι πιθανόν τις επόμενες ώρες οι κατά τόπους νομάρχες να αποφασίσουν το στήσιμο νέων καταυλισμών σε εκτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Περιοχές όπως η Σικελία και το Λάτσιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη, είναι υπερπλήρεις, ενώ στο βορρά, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου και στην Βάλε Ντ’ Αόστα -που συνορεύει με την Γαλλία, παρατηρείται απροθυμία στο να διατεθούν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Την ίδια στιγμή, όπως υπογραμμίζει την Παρασκευή ο ιταλικός τύπος, πηγές της εισαγγελίας του Παλέρμο της Σικελίας εκφράζουν ανησυχία για τυχόν παρείσφρυση εξτρεμιστικών μουσουλμανικών στοιχείων στα κύματα προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν συνεχώς στην Σικελία, στην Καλαβρία και την Απουλία.
Οι εισαγγελείς πρόκειται να ανακρίνουν την Παρασκευή τους 15 μουσουλμάνους μετανάστες με καταγωγή από το Μαλί, την Γουινέα Μπισάου και την Σενεγάλη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πέταξαν στην θάλασσα 12 χριστιανούς συνταξιδιώτες τους.
Βάσει των μαρτυριών και των στοιχείων που έχει συλλέξει μέχρι τώρα ο αρμόδιος δικαστικός, θεωρείται πολύ πιθανό να μετατραπεί η προσωρινή κράτηση των 15 σε φυλάκιση.
Σύμφωνα με ιταλούς δημοσιογράφους, αιτία του πνιγμού των 12 χριστιανών επιβατών μπορεί να είναι η θρησκευτική τους και μόνον ταυτότητα. Να θεώρησαν, δηλαδή, οι δράστες, ότι οι χριστιανοί επιβαίνοντες στο πλεούμενο θα μπορούσαν με την παρουσία τους ακόμη και να απομακρύνουν την εύνοια του Αλλάχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
- Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι έλαβε μήνυμα από τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442