Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστημονική ημερίδα για «Θέματα Περιγεννητικής Ιατρικής»

Επιστημονική ημερίδα για «Θέματα Περιγεννητικής Ιατρικής»

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής οργανώνει επιστημονική ημερίδα το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 για «Θέματα Περιγεννητικής Ιατρικής: Συνεργασίας Κλινικών Ιατρών - Παθολογοανατόμου - Γενετιστή», στο Συνεδριακό Κέντρο της στο Χαλάνδρι (Πανανικολή 10).

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής οργανώνει επιστημονική ημερίδα το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 (08:30 π.μ. – 20:30 μ.μ.) για «Θέματα Περιγεννητικής Ιατρικής: Συνεργασίας Κλινικών Ιατρών – Παθολογοανατόμου – Γενετιστή», στο Συνεδριακό Κέντρο της στο Χαλάνδρι (Πανανικολή 10).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομάδας Παιδιατρικής/Περιγεννητικής Παθολογοανατομίας της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής.

Στόχος της ημερίδας είναι η από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων Περιγεννητικής Ιατρικής και η αναγκαιότητα συνεργασίας των Κλινικών Ιατρών Μαιευτήρων/Γυναικολόγων, των βιολόγων, των γενετιστών, των παιδιάτρων, καθώς επίσης και των παθολογοανατόμων.

Η βιολογία σήμερα, οι γενετικές εξελίξεις που με τις νέες τεχνικές προσεγγίζουν διαγνωστικά και κατ’ επέκταση θεραπευτικά, καθώς και η βοήθεια του Περιγεννητικού Παθολογοανατόμου και του Γενικού Παιδιάτρου, θα απαντήσουν σε ερωτήματα βασικά. Επιπλέον, θα οδηγήσουν άμεσα στη μελλοντική μείωση ακόμα περισσότερο των ποσοστών, τόσο της θνησιμότητας της Περιγεννητικής όσο και της νεογνικής περιόδου.

Οι πληροφορίες που θα καταθέσουν οι ειδικοί και ευαισθητοποιημένοι ομιλητές στα ποικίλα θέματα του συμποσίου θα επιτρέψουν μέσω της ανταλλαγής απόψεων και νέων δεδομένων που έχουν προκύψει να γίνουν κτήμα των κλινικών, που με την σειρά τους θα τροφοδοτήσουν την έρευνα με νέα ερωτήματα αλλά κυρίως θα βοηθήσουν τη γυναίκα, αυριανή μητέρα, σε ορθότερη και ευρύτερη πρόληψη και πρόγνωση νοσημάτων προς όφελος της επόμενης γενεάς.

Η Περιγεννητική Παθολογοανατομία παρέχει απαντήσεις στον κλινικό ιατρό και στην οικογένεια που βιώνει την απώλεια του κυήματος σε όλες τις ηλικίες κύησης. Βασισμένη στην εξέταση του εμβρύου και του πλακούντα αποσκοπεί όχι μόνο στη διευκρίνιση των αιτίων και των μηχανισμών του ενδομητρίου και νεογνικού θανάτου, αλλά και συνεισφέρει καθοριστικά στην επίτευξη τελικής διάγνωσης σε περιπτώσεις πάσχοντος εμβρύου με παθολογικά ευρήματα από τον προγεννητικό έλεγχο, καθοδηγώντας στην πρόγνωση.

Παράλληλα, με τη βοήθεια των βασικών επιστημών και κυρίως της βιολογίας, η κλινική διάγνωση οδηγείται από την συμπτωματολογία και την απεικόνιση στην πρόγνωση μέσω της πρόληψης. Ακολούθως, η κλινική πρακτική θα γίνει αποτελεσματικότερη στο χρόνο της διάγνωσης και της ταλαιπωρίας του ασθενή με την έγκαιρη εντόπιση, που θα οδηγήσει στη σωστή φαρμακευτική ή χειρουργική αντιμετώπιση.

Μέσα από τη βιολογία η ανάπτυξη της γενετικής έδωσε νέα πνοή στην πρόγνωση, με δυνατότητες μελέτης των παθολογικών γονιδίων και κατά συνέπεια την παράκαμψή τους, με τη βοήθεια της προεμφυτευτικής διαδικασίας άμεσα ή της γονιδιακής θεραπείας στο προσεχές μέλλον.

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024