Κωνσταντοπούλου: Η μνημονιακή διακυβέρνηση υπήρξε εξόχως τρομοκρατική
«Εξόχως τρομοκρατική» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τη μνημονιακή διακυβέρνηση -όπως είπε- των προηγούμενων ετών κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'.
«Εξόχως τρομοκρατική» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τη μνημονιακή διακυβέρνηση -όπως είπε- των προηγούμενων ετών κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μίλησε από το βήμα της Βουλής ως βουλευτής, όρισε την τρομοκρατία ως μια «ενέργεια όταν διαπράττεται με τρόπο ή σε έκταση ή υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό».
Η ΝΔ επέλεξε να μην απαντήσει στα πυρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε και προς τους πολίτες καλώντας τους «να μην υποκύπτουν στην τρομολαγνεία, την κατατρομοκράτηση, και την προπαγανδιστική απεύθυνση από ελεγχόμενα και καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης».
«Τρομοκρατούν από μιντιακού βήματος, συκοφαντούν κάθε πρωτοβουλία που κινείται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της δημοκρατικής νομιμότητας» είπε.
Υποστήριξε δε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση εξαπολύονται από όσους «φοβούνται ότι ο λογιστικός έλεγχος του Δημόσιου Χρέους θα αναδείξει τα ανομήματα τους και τις συμβάσεις ντροπής».
Η Πρόεδρος της Βουλής έπλεξε, εν τω μεταξύ, το εγκώμιο του υπουργού Δικαιοσύνης για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου.
«Το δείγμα γραφής που δίνετε ως υπουργός σε αυτές τις εβδομάδες διακυβέρνησης δικαιώνει τα όνειρα, τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς τους αγώνες που δώσαμε στην προηγούμενη περίοδο για να προστατευθεί ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος Χαλκηδόνος: Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το αρχείο οικοδομικών αδειών
- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και σφαίρες στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία
- Νέες υδρογεωτρήσεις στην Τήλο
- Ο Τζον Τραβόλτα εξηγεί την έμπνευση πίσω από τις viral εμφανίσεις του με μπερέ στις Κάννες
- Βολές Σαμαρά: Η απόσυρση οπλικών συστημάτων από Κάρπαθο, Διδυμότειχο, Κύπρο προκαλεί μείζονα ερωτήματα
- Για να γλιτώσουν από τους τουρίστες, οι φώκιες του Ιονίου κρύβονται σε υποβρύχιες φυσαλίδες αέρα
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/5): Δράση με Premier League και Ολυμπιακός – Εθνικός στο πόλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442