Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορτσάκης: Αν κόβαμε ρεύμα και wifi, οι καταληψίες του ΕΚΠΑ θα έφευγαν

Φορτσάκης: Αν κόβαμε ρεύμα και wifi, οι καταληψίες του ΕΚΠΑ θα έφευγαν

«Αν κόβαμε το νερό, το ρεύμα και το wifi, σε μία ή δύο ημέρες, οι καταληψίες θα έβγαιναν από το κτίριο του ΕΚΠΑ» είπε ο ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης. Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε την ανάγκη για φύλαξη του Πανεπιστημίου, καθώς, όπως είπε, στους χώρους των ιδρυμάτων γίνεται χρήση ναρκωτικών και παρεμπόριο, ενώ άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ.Πανούση.

«Αν κόβαμε το νερό, το ρεύμα και το wifi, σε μία ή δύο ημέρες, οι καταληψίες θα έβγαιναν από το κτίριο του ΕΚΠΑ» είπε ο ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης σχετικά με την κατάληψη της Πρυτανείας.

Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε στον Βήμα 99,5 την ανάγκη για φύλαξη του Πανεπιστημίου καθώς όπως τόνισε στους χώρους των ιδρυμάτων γίνεται χρήση ναρκωτικών και παρεμπόριο.

«Έχουμε καμία 20αριά συνολικά αίθουσες στα πανεπιστήμια στη χώρα μας οι οποίες είναι κατειλημμένες από ομάδες μη πανεπιστημιακές και οι οποίες αίθουσες χρησιμοποιούνται ως βάση διαφόρων ενεργειών οι οποίες είναι πολλές φορές παράνομες. Το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιούνται για τη χρήση ουσιών παράνομων, όπως ναρκωτικά ή για διακίνηση αντικειμένων λαθρεμπορίας. Η κατάσταση αυτή είναι παλαιά, έχει παγιωθεί σταδιακά εδώ και 20 χρόνια και όλες οι κυβερνήσεις φέρουν βαρύτατη ευθύνη, όπως και οι πανεπιστημιακοί οι ίδιοι» είπε.

Ο κ. Φορτσάκης άφησε, επίσης, αιχμές για τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

«Υπάρχουν συμφέροντα τα οποία δεν θέλουμε να θίξουμε» είπε, κάνοντας λόγο για «διάβρωση του κράτους». «Όταν βλέπουμε ότι το κράτος κλείνει τα μάτια στα ναρκωτικά και στο παρεμπόριο, τότε σημαίνει ότι έχουμε μια κατάσταση εντελώς ανώμαλη και πρέπει να διερωτηθούμε ποιος μας κυβερνά και ποιος είναι υπεύθυνος των υπουργείων» τόνισε.

Με κείμενό τους οι καταληψίες εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στην πρυτανεία, μετά και τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να λήξει η κατάληψη.

Παράλληλα, οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο για να καταδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024