Ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό καταλογίζει ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης με αφορμή την επιστολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της Πρυτανείας. «Η κυβέρνηση κωφεύει στη σπαραχτική φωνή των πανεπιστημιακών» αναφέρει καταγγέλλοντας απάθεια, ανοχή και αδράνεια.

«Πυρά» και από την τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι «δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της».

Ο κ. Φορτσάκης τονίζει ότι η συνεχιζόμενη για 15 ημέρες κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει επιφέρει την κατάλυσή του και έχει μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε άντρο ανομίας, και καταγγέλλει ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση που αδρανεί επικαλούμενος τον κ. Βούτση, στον υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά που με τις επιθέσεις του κατά της αριστείας απαξιώνει το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας και στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο που σπεύδει να ικανοποιήσει τους καταληψίες αποφυλακίζοντας τους δολοφόνους τρομοκράτες. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας παρακολουθεί απαθής. Επιτέλους έλεος για το πανεπιστήμιο και την παιδεία μας» επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Από πλευράς της, η Εύη Χριστοφιλοπούλου δηλώνει ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί, ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της».

«Οι συναρμόδιοι υπουργοί συγκρούονται, η ένταξη των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αιωρείται μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έχει αφεθεί στο έλεος των αντιεξουσιαστών» αναφέρει.

«Προφανώς για την κυβέρνηση προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές… Ουδείς εκ των συναρμόδιων υπουργών αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει το νόμο για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και να αποφευχθεί η περαιτέρω φθορά των τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εγκαταστάσεων που έχουν καταληφθεί» δηλώνει.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «που φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την ασυδοσία οφείλει να παρέμβει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας