Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Για χρήση βίας είχε κατηγορηθεί ο «πιστολέρο» αστυνομικός

ΗΠΑ: Για χρήση βίας είχε κατηγορηθεί ο «πιστολέρο» αστυνομικός

Ο αστυνομικός στη Νότια Καρολίνα που πυροβόλησε πισώπλατα τον άοπλο Ουόλτερ Σκοτ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υπερβολική χρήση βίας.

Ο αστυνομικός στη Νότια Καρολίνα που πυροβόλησε πισώπλατα τον άοπλο Ουόλτερ Σκοτ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υπερβολική χρήση βίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά ξανά τη χρήση τέιζερ εναντίον του Μάριο Γκίβενς το 2013.

Ο Γκίβενς είπε ότι ο αστυνομικός, Μάικλ Σλάγκερ, είχε μπει στο σπίτι του, λέγοντας: «Βγες έξω, αλλιώς θα χρησιμοποιήσω το τέιζερ». Ο άνδρας δηλώνει ότι σήκωσε τα χέρια ψηλά, αλλά ότι ο αστυνομικός χρησιμοποίησε έτσι κι αλλιώς το τέιζερ, χτυπώντας τον στο στομάχι.

Μετά από εσωτερική έρευνα, η αστυνομία αποφάσισε να απαλλάξει τον αστυνομικό από τις κατηγορίες.

Ο Μάικλ Σλάγκερ κατηγορείται για ανθρωποκτονία, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που τον δείχνει να πυροβολεί τον άοπλο άνδρα, ενώ την Τετάρτη η αστυνομία του Νορθ Τσάρλεστον ανακοίνωσε ότι ο Σλάγκερ αποπέμπεται από το αστυνομικό σώμα.

Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο είπε ότι είδε τους δύο άνδρες να παλεύουν και πρόσθεσε ότι σε όλη τη διάρκεια της διαμάχης ο αστυνομικός είχε τον έλεγχο και ότι το θύμα προσπαθούσε να τον εμποδίσει από το να χρησιμοποιήσει το τέιζερ.

Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του 50χρονου Σκοτ εξέφρασε την ελπίδα ότι η δολοφονία του αδελφού του θα οδηγήσει σε αλλαγές στην αστυνομία, την οποία κατέστησε υπόλογη για την τραγωδία που ζει η οικογένειά του.

«Οι αστυνομικοί πρέπει να δίνουν λογαριασμό και να σκέφτονται δυο φορές προτού να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να σκοτώσουν ανθρώπους» είπε ο αδελφός του Ουόλτερ Σκοτ, Άντονι. «Θα πρέπει να το σκέφτονται καλά πριν αφαιρέσουν τη ζωή κάποιου με τόσο ηλίθιο τρόπο, πριν σκοτώσουν έναν άνθρωπο» συνέχισε, τονίζοντας: «Κάτι πρέπει να γίνει».

Ο δήμαρχος του Νορθ Τσάρλεστον, Κιθ Σάμεϊ, υποσχέθηκε ότι οι αστυνομικοί θα εξοπλιστούν με μικροκάμερες, ώστε να διευκολύνονται οι έρευνες παρόμοιων περιστατικών.

Η κηδεία του Ουόλτερ Σκοτ, πατέρα τεσσάρων παιδιών, θα γίνει το Σάββατο. Την Τετάρτη οργανώθηκαν ειρηνικές διαδηλώσεις, καθώς και μια αγρυπνία στη μνήμη του.

Από την άλλη, υποστηρικτές του αστυνομικού έχουν οργανώσει έναν διαδικτυακό έρανο καθώς ο Σλάγκερ έχει δύο θετά παιδιά και η σύντροφός του είναι έγκυος. Επιδιώκουν να συγκεντρωθεί το ποσό των 5.000 δολαρίων μέσω του ιστοτόπου Indiegogo, όμως μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν κατατεθεί μόνο 541 δολάρια από 22 ανθρώπους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο Νορθ Τσάρλεστον το 37% του πληθυσμού είναι λευκοί, αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνον των λευκών αστυνομικών (το 80% των αστυνομικών).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024