Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες: Μηνυτήρια αναφορά αγροτών μετά τις πλημμύρες

Σέρρες: Μηνυτήρια αναφορά αγροτών μετά τις πλημμύρες

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχώρησαν οι αγρότες του νομού Σερρών, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών για τις ζημιές του υπέστησαν μετά την παρατεταμένη υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα.

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχώρησαν οι αγρότες του νομού Σερρών, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών για τις ζημιές που υπέστησαν μετά την παρατεταμένη υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα.

Οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων του νομού και εκπρόσωποι των κατά τόπους Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) των Σερρών ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων, μετά την καταστροφή των περίπου 120.000 στρεμμάτων στον ποταμό Στρυμόνα.

«Θέλουμε δικαιοσύνη για του αγρότες. Τα 120.000 στρέμματα που πνίγηκαν στον ποταμό Στρυμόνα, έχουν ‘πλημμυρίσει’ σε απελπισία όλους τους αγρότες. Η πληγές δεν είναι μόνο των αγροτών, αλλά και όλης της κοινωνίας του νομού. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οικισμού Αχινού, του δήμου Βισαλτίας, Ανέστης Κεμανιτζόγλου.

«Ο κάμπος των Σερρών σε πολλά σημεία έχει μέχρι και τέσσερα μέτρα νερό από την πλημμύρα. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι ΤΟΕΒ των περιοχών που επλήγησαν, θεωρούν, ότι προέκυψε και επήλθε κοινός κίνδυνος για τις περιουσίες τους, αλλά προέκυψε κίνδυνος ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων, χωρίς ο κίνδυνος να έχει εξαλειφθεί μέχρι σήμερα. Για τον λόγο αυτό, σήμερα κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, για να προβεί σε διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Αναμένουμε ότι η Δικαιοσύνη θα εκτελέσει το καθήκον της στο ακέραιο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νομικός σύμβουλος των αγροτών, Δημήτρης Γκολέμης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024