Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδρά το Οικονομικό Επιμελητήριο στο νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αντιδρά το Οικονομικό Επιμελητήριο στο νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Την αντίδραση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνου Κόλλια προκάλεσε η κατάργηση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Επιστήμης» από το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Την αντίδραση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) Κωνσταντίνου Κόλλια προκάλεσε η κατάργηση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Επιστήμης» από το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο κ. Κόλλιας, μέσω επιστολής, ζητάει την άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνοντας ότι η διαρκής περικοπή και υποβάθμιση των μαθημάτων με οικονομικό προσανατολισμό δεν συνάδει με τις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» υποβαθμίζεται, καθώς δεν δημιουργείται μία ανεξάρτητη κατεύθυνση για σχολές οικονομικών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών όπως αναμενόταν, αλλά δημιουργείται μία ομάδα προσανατολισμού με τίτλο «Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής» όπου έχει ως βασικά μαθήματα εξέτασης τα εξής τρία:

  1. Έκθεση
  2. Μαθηματικά
  3. ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον).

Και έπονται ως μαθήματα επιλογής με βάση τον προσανατολισμό σπουδών που επιθυμεί ο μαθητής τα εξής:

  • ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) > Οικονομικές – Πληροφορικής
  • Βιολογία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Υγείας
  • Ιστορία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης

Συνεπώς, το Επιμελητήριο εκτιμά ότι το μάθημα «Αρχές Οικονομίας» υποβαθμίζεται σε μάθημα επιλογής μόνο για τους μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές οικονομίας ή πληροφορικής και ότι η σταδιακή υποβάθμιση του μαθήματος θα ευνοήσει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο θα περιφρονεί τομείς εκπαίδευσης που συνδέονται με την κριτική αντίληψη.

«Ως εκ τούτου, υπονομεύουν την προετοιμασία αυριανών πολιτών με ανθρωπιστικές και δημοκρατικές ευαισθησίες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν και να είναι χρήσιμοι στο νέο διεθνές περιβάλλον όπου ο ρόλος της οικονομίας έχει αναδειχτεί σε κυρίαρχο, ασκώντας σημαντική επιρροή στον τρόπο λειτουργίας των κρατών, των θεσμών, των κοινωνιών» σημειώνεται στην επιστολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024